Als het aan de PvdA ligt komt de sint niet in de Bijlmer

De Amsterdamse stadsdeelraad Zuidoost heeft een motie van de PvdA aangenomen om het sinterklaasfeest in het stadsdeel te verbieden. Al die zwarte pieten zouden voor de vele zwarte bewoners van de wijk te pijnlijk zijn. Het zou hen doen denken aan de slavernij van hun verre voorouders. De PvdA-motie werd aangenomen met 15 stemmen voor (PvdA, D66 en ChritenUnie)  en 14 tegen (CDA en VVD). Zwarte Piet zou worden gezien als een provocatie en het leek de deelgemeenteraad daarom beter dat er helemaal geen intocht van de goedheiligman komt.
De stadsdeelvoorzitter heeft al aangegeven de motie niet uit te willen voeren.  

18 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Tot zover is die stadsdeelvoorzitter de enige persoon met karakter.

 2. kletsmajoor

  Zo gaat dat dus. Terwijl de rest van het land nog maar net met de discussie is begonnen zijn de ‘appeasers’ al begonnen het Sinterklaasfeest af te schaffen omdat ze geen lef hebben om de discussie aan te gaan. Als we niet oppassen is Sinterklaas straks afgeschaft door een piepkleine fractie ‘zeurpieten’ en een even kleine fractie ‘appeasers’, die in hun heilige gelijk geen boodschap hebben aan democratie.

 3. Floris Maaskant

  Deze hele discussie, heeft bij mij –room blanke Nederlander– het tegenovergestelde effect gehad. Daar waar ik eigenlijk altijd nog wel welwillend stond tegenover buitenlanders en kleurlingen ben ik in twee weken tijd zonder aanziens des persoons verschoven naar: volledig tegen alles wat buitenlands is of een ander kleurtje heeft. This means war! En ik zal niet de enige zijn.

  • RhodBerth

   Dat is ook wel weer een beetje overdreven hé!

   De PVV is ook geen racistische organisatie die we moeten uitroeien omdat er een paar halve gare racisten bijzitten.

   Kortom: doe eens normaal man.

   (in antwoord op Floris Maaskant)
   • Floris Maaskant

    Ik geloof niet dat je de impact van de opmerking helemaal begrepen hebt.

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     Verklaar je nader. (Bij een meningsverschil er van uitgaan dat de ander het niet begrepen heeft is overigens een zwaktebod)

     (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      De impact van de opmerking is dat het geen discussie is maar een mededeling. Dat degene die aan mijn kant van de lijn staan, racisme voortaan als een geuzen-naam zullen zien en dat ook zo zullen uitdragen. We zien dit als een regelrechte oorlogsverklaring en als ze die graag willen kunnen ze die krijgen!

      (in antwoord op RhodBerth)
     • Calhoun84

      Kom maar op met uw oorlog, ik sta -als room blanke Nederlander- in ieder geval lijnrecht tegenover kortzichtige mensen als u.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Niegol

      Punt dat uiteindelijk wel blijkt is dat dit soort halve gare acties eerder polariserend werken en mensen / groepen uit elkaar drijven dan andersom.

      Ik verwacht namelijk dat er onder de “zo zwart als roet” medelanders ook een aantal “Floris Maaskants” zullen opstaan die de houding van NLers als provocatie zullen zien.

      Netto eind resultaat:

      Een kinderfeest met een historie van weet ik hoe lang, waar tegenwoordig geen enkele Nederlander (oud of nieuw) een racistische or andersinds kwetsende bedoeling mee heeft ( we willen allemaal onze kinderen vrolijk zien lachen en spelen, toch?), wordt misbruikt om groepen tegen elkaar op te zetten.

      Beetje jammer…

      (in antwoord op Calhoun84)
     • RhodBerth

      Helemaal met je eens. Wie groepen zwart maakt en polarisatie zaait, zal verdeeldheid en haat oogsten.

      De huidige onrust is volledig op het conto te schrijven van de wereldverbeteraars die ‘hun’ mening door de kelen van ‘racisten’ wilde proppen.

      Dat neemt niet weg dat ieder mens zijn individuele verantwoordelijkheid heeft en zich niet moet laten provoceren en zich niet moet laten polariseren.

      (in antwoord op Niegol)
     • Spiegelbeeld

      Ik sta met u Calhoun ook lijnrecht tegenover kortzichtige mensen hetzij tegen radicale moslims of radicale mensen als Floris.

      We moeten samen wat van Nederland maken: Vrede!

      (in antwoord op Calhoun84)
     • RhodBerth

      Ja, ik had je dus inderdaad heel goed begrepen. (zoveel diepte had het ook niet dat het zo onbegrijpbaar is).

      Het komt hier op neer: op het schoolplein heeft 1 kindje met rood haar je laten struikelen, en nu haat je al kindjes met rood haar en ga je ze allemaal uitschelden om te laten zien hoe boos je bent.

      Zoals Calhoun84 al zegt: “Dan heeft u net zo’n tunnelvisie als de mensen die tegen Zwarte Piet ageren”

      (in antwoord op Floris Maaskant)
  • Calhoun84

   Dan heeft u net zo’n tunnelvisie als de mensen die tegen Zwarte Piet ageren, en wellicht nog erger.

   Kortom: doe eens normaal man.

   (in antwoord op Floris Maaskant)
  • Spiegelbeeld

   Dat was je al. Misschien dat je dat zelf toen nog niet inzag, maar je tegenstanders in de discussie zagen het al . Zie vlag van Nederland en andere meningen die je hier uit. Althans laat ik voor mezelf spreken. Ik zag het al.

   (in antwoord op Floris Maaskant)
  • Har Davids

   Beetje overdreven reactie. Voorlopig lijkt het een kleine groep te zijn die zich druk maakt over het verschijnsel Zwarte Piet en deze mensen lijken deze ‘controverse’ nodig te hebben om van zich te laten horen.

   Natuurlijk kan Zwarte Piet aangepast worden aan de tijd, dat is al gebeurd, en er kan ook verder gegaan worden, alleen hadden de tegenstandigers zich wat lichtvoetiger kunnen opstellen. Hoe lang kan een mens zich blijven beroepen op wat zijn voorouders zou zijn aangedaan zonder zich belachelijk te maken?

   (in antwoord op Floris Maaskant)
 4. Dead Silence

  Wij gaan toch ook niet huilen dat we onderdrukt zijn door Napoleon en geld vragen aan de Fransen? En die nog in het slavernijverleden leven (dat ze zelf nooit hebben meegemaakt) wordt vergoed (waarom) aan het einde van de maand door gratis centjes. Zoek maar eens op Youtube naar filmpjes van de intocht in Paramaribo of Willemstad. De zeurpieten (understatement) diene de roe te krijgen en afgevoerd worden in de zak.

 5. Anna

  Ik heb net een filmpje van die ” raadsvergadering ” gezien , man man niet te geloven ………. maak van de Bijlmer een zelfstandige provincie , met eigen cultuur , normen , waarden , wetten , regels , belastingstelsel , uitkeringen enz enz enz , geheel op eigen benen , uiteraard , wordt ff hard werken , maar dat wordt dan ook beloond .

 6. lhfl

  wat zijn er toch een hoop linkse laffe nepnederlanders.

Reacties niet toegestaan