Chauffeur zet 45 kleuters uit de bus

Wat doen kleuters als ze in de bus een knopje zien? Ze drukken er op. Dat deed een deel van een groep van 45 kleuters ook toen ze in Schiedam in de bus zaten. Maar de chauffeur vond dat zo vervelend dat hij de kinderen met hun begeleiders de bus uit zette. Ze konden verder gaan lopen en dat deden ze ook. Over het restant van de tocht deden ze 3 kwartier. De directeur van school de Taaltuin laat het er niet bij zitten en dient een officiële klacht in bij vervoerder RET. Ze noemt het gedrag van de buschauffeur ongepast en niet professioneel. Het is volgens haar bovendien gevaarlijk om met zo'n grote groep kleuters te gaan lopen. "De chauffeur vond dat drukken op d stopknop waarschijnlijk irritant en waarschuwde de meester dat het de derde keer was. Die heeft tegen de kinderen gezegd dat ze niet meer op het knopje mochten drukken, maar blijkbaar gebeurde het daarna nog een keer. De chauffeur heeft toen de bus gestopt, de deuren geopend en tegen de leerkrachten en ouders gezegd dat ze konden uitstappen", zegt Van Dam tegen de NOS. Volgens haar zaten de kinderen netjes op hun stoel, waren ze niet luidruchtig of vervelend. "Weliswaar stapten er geen mensen uit bij de haltes, maar er stapten wel mensen in, dus de chauffeur stopte niet voor niks. Het gaat hier om kleuters van 4 jaar, kom op zeg."  

Bron(nen):   NOS      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Pfff, man dan stop je toch gewoon even bij elke halte. Het is je werk…
  Hoe meer je er aan ergert, hoe leuker die kinderen het gaan vinden

 2. Jannie Ooms

  Wat een onaangename plurk, die buschauffeur. We hebben het over kleuters hoor. En ze daarna, 45 kindjes, met hun begeleiders drie kwartier laten lopen? Het is nog gevaarlijk ook, want hoe hou je zicht op al die kinderen. Ik vind het schandalig.

  Gewoon een week schorsen zonder loon, dan leert hij dat klantonvriendelijke gedrag wel af.

 3. meesan

  Wie gaat er dan ook met zoveel jonge kleuters met zo weinig begeleiding op stap? Die kinderen zitten los in de bus, want geen gordel in een stadsbus. Dat zou ik als ouder niet verantwoord vinden. Als je in je eentje met je kind op stap gaat kan je het bij je nemen, maar met minder dan 1 begeleider op 2 kinderen is onverantwoord. En mochten ze toch zoveel begeleiding hebben gehad, dan is het opmerkelijk dat ze de kinderen er niet van hebben kunnen weerhouden dat de kinderen steeds op de knopjes drukten. Dat de bus toevallig toch moest stoppen omdat er opstappers waren maakt het niet minder irritant als de kinderen zich niet kunnen gedragen in de bus. Daar kunnen die kinderen trouwens niks aan doen, ze zijn te jong en met teveel. De school had gewoon niet met zoveel van die kleintjes op pad moeten gaan.

 4. Karel Kritisch

  Wat een sneu persoon..

 5. Kopje thee

  Helemaal terecht! Het moet eens uit zijn met de kleuterterreur. Het land gaat eraan ten onder. Lopen met die beentjes. Jong geleerd, oud gedaan!

 6. knier

  WTF?!
  Zit er een klasje met kleuters met leraar en begeleiders te klieren,die worden de bus uit gezet en vervolgens is de wereld te klein.
  Niet die chauffeur met aangepakt worden maar die leraar met z’n begeleiders.
  Doodziek word ik van dit soort goedpraten van incompetentie,als ze die kleuters niet in bedwang kunnen houden,horen ze niet in het openbaar vervoer thuis.
  P.S.het was trouwens maar een kwartiertje lopen ipv drie kwartier,en al was het drie kwartier,waren ze er nog niet van dood gegaan,watjes.

 7. Remco Harms

  A-sociaal van die chauffeur!

Reacties niet toegestaan