Topadvocaat: Bram Moszkowicz slaagde er in een klant langer in de cel te krijgen

Advocaten zijn er om hun klanten, cliënten genoemd, zo min mogelijk straf krijgen. Maar Bram Moszkowicz is er minstens in één geval in geslaagd het omgekeerde te bereiken.  De Amsterdamse Raad van Discipline heeft hem opnieuw op de vingers getikt vanwege dat geval. . Dat meldt NRC Handelsblad. De raad verwijt Moszkowicz dat hij een cliënt niet op de hoogte had gesteld over een regeling, die ervoor kon zorgen dat de cliënt een langere gevangenisstraf kon krijgen. De handelwijze van Moszkowicz heeft er volgens de raad toe geleid dat zijn cliënt geen doordachte keuze kon maken. Dit leidde er uiteindelijk toe dat hij zeven maanden langer in de gevangenis moest doorbrengen, stelt de raad in de beslissing. Er speelde nog een andere klacht. Die ging over een minderjarige die voor juridische steun had aangeklopt bij de top-advocaat. Die streek 5000 euro voorschot op en liet daarna niets meer van zich horen Moszkowicz werd 30 oktober 2012 al door diezelfde Raad van Discipline geschrapt als advocaat.  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter

  Goeie advokaat.

 2. Dead Silence

  Brammetje liet het werk aan anderen over. Hij is een bekend advocaat, maar geen goede. Zijn gestuntel bij moeilijke woorden bij de verdediging van Wilders toentertijd verbaasde me in negatieve zin. Ik vond het ronduit teleurstellend wat de man liet zien, los van deze zaak.

  • Genuine_Defector

   Heb het inderdaad ook met stijgende verbazing gevolgd. Vond het zelfs gênant worden op enig moment. Was dit nu de grote Moszkowicz, waar menigeen voor beefde? Werd voor mij wel duidelijk dat een groot deel van zijn reputatie was gebaseerd op zijn media-optredens en BN-schap. Maar hij zal vast ergens wel wat kunnen (niet per se juridisch), anders kom je niet zo ver.

   De enige ‘media-advocaat’ waar ik wel enige fiducie in heb, is Geert-Jan Knoops. Heb altijd wel het idee dat de man weet waarover hij lult en het oprecht meent. De overigen zijn vrijwel allemaal narcistische aandachtshoeren. Maar ja, de man is dan ook oud-marinier.

   -edit-
   Alhoewel, dan lees ik op zijn wiki weer dit:
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Geert-Jan_Knoops#Jodendom
   Ook erg vreemd. Misschien zijn al die ‘top’-advocaten ergens wel gestoord. Haha.

   (in antwoord op Dead Silence)
  • catchit64

   Ik heb hem vanaf het begin van zijn juridische carriere al meer een showman dan een advocaat gevonden. Dat showmannetjes imago gebruikt ie nu in de Robijn reclame om zijn gebrek aan kwaliteit als advocaat uit te venten.

   (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan