Man (102) werkt gewoon door

Oscar Niemeyer, een van de beroemdste architecten ter wereld, werd dinsdag 102 jaar oud, maar vierde die dag helemaal niets en ging gewoon naar zijn werk. "Turning 102 is crap," was zijn commentaar. 
Niemeyer is in 1907 in Rio de Janeiro geboren waar hij nog altijd woont. Zijn faam is deels afkomstig van de bijzonder moderne gebouwen die hij in Rio ontwierp. Ook menig futuristisch bouwwerk in de hoofdstad Brasilia is van zijn hand. Als inspiratiebron voor zijn onorthodoxe en vaak ronde gebouwen noemde hij meermalen het lichaam van Braziliaanse vrouwen. 
Op dit moment is zijn belangrijkste project de renovatie van Rio's Avenue de Sambodrome, bekend van de jaarlijkse carnavalsoptochten. Daarnaast werkt hij aan een bijzonder complex in Nitero, de stad aan de overzijde van de baai van Rio, waar al veel meer bouwwerken van zijn hand staan.
Niemeyer gaat door voor een levensgenieter en rookt dagelijks zijn sigaren. Hij werd 4 jaar geleden weduwnaar en hertrouwde met zijn veel jongere secretaresse, zij is 60.

Bron(nen):   Yahoo News