Dressed for Success

Volgens The New York Times is er een gat gevallen tussen de oudere en de jongere man wat betreft hun kleding. 
Oudere mannen (55) hebben toch wel een tik van de hippie-mallemolen gehad, denken nog steeds dat ze er erg ontspannen bij behoren te lopen en gaan bovenmatig casual gekleed, om niet te zeggen: slonzig. Zelf denken ze dat ze zo erg bij de tijd zijn, maar anderen zullen eerder zeggen: gedateerd.
De jongere generatie mannen gaat veel gekleder op pad – pak, das – en dat doet denken aan de historische tv-serie Mad Men, die speelt in het tijdperk voor de mei ’68-revolte toen een heer er nog als een heer bijliep.
Met andere woorden: qua kleding is er sprake van een flinke botsing tussen jonge mannen en oudere mannen.
Bij de hippe New Yorkse winkels is de retro-trend van de tv-serie al opgepakt en daar kunnnen de klanten kleding in de rekken aantreffen die rechtstreeks van de set van Mad Men afkomstig lijkt.
De apostelen van deze nieuwe outfit staan uiteraard klaar om hun diepere mening over dit alles te geven en u raadt het al: “I think it’s a reaction against the homogeneity of casual wear,” zegt een insider. 
Ik stel voor dat de (oudere) mannelijke lezers van Welingelichte Kringen zich nu even gaan (ver)kleden. Terwijl de dames hieronder hun mening geven over deze hoopvolle ontwikkeling.

Bron(nen):   The New York Times