Flinke toename aantal nieuwe coronabesmettingen in Duitsland

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus dat in het afgelopen etmaal in Duitsland is vastgesteld, is flink gestegen ten opzichte van de vorige dag. Daarnaast is er sprake van opnieuw een recordaantal coronadoden in een etmaal. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldde woensdagochtend 24.740 nieuwe besmettingen in de laatste 24 uur.

Dinsdag werden er door het RKI nog 19.528 nieuwe gevallen gemeld. Daarmee kwam een einde aan een drie dagen lange daling van de cijfers. Afnames in en na het weekend en toenames naarmate de week vordert, zijn in Duitsland nagenoeg een vast patroon. In totaal zijn bij de oosterburen nu 1.554.920 besmettingen vastgesteld.

In de afgelopen 24 uur overleden in de Bondsrepubliek nog eens 962 personen aan de gevolgen van Covid-19. Dat is een nieuw recordaantal. Het grimmige record kwam vorige week woensdag op 952 te staan. In totaal zijn in Duitsland nu zeker 27.969 personen overleden als gevolg van een coronabesmetting.

Sinds vorige week woensdag is in Duitsland een harde lockdown van kracht. Onder meer veel bedrijven en scholen moeten gesloten blijven tot in januari, kwam bondskanselier Angela Merkel overeen met de deelstaatregeringen.