De 10 oneerlijkse landen voor vrouwen om te leven

Er is niet alleen een lijst van landen waar het goed is voor vrouwen - Scandinavië uiteraard aan kop - maar ook een zwarte lijst. Wat zijn landen waar j als vrouw niet moet zijn? Er zijn daarvoor een aantal objectieve criteria. Allereerst het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen. Daarnaast het verschil in opleiding, gemeten in analfabetisme: hoeveel vrouwen kunnen niet lezen en schrijven en hoe verschilt dat van mannen. Een vierde element is de deelname van vrouwen aan de arbeidsmarkt en tenslotte het percentage vrouwen dat lid is van het parlement. Met die 4 criteria is dit de lijst
10. Saudi Arabië 9. Mali 8. Marokko 7. Iran 6. Ivoor Kust
5. Mauritanië 4. Syrië Syrië  3. Tsjaad 2. Pakistan  1. Jemen  

Bron(nen):   247 Wallstreet      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anna

  Hmmmm , allemaal moslim landen .Dat moet toeval zijn , kom nou , dat bestaat niet , we hebben het over de vreeTzame woestijn ideologie .

  • Peter

   Waarom vreedzaam met een T ? Volgens mij krijgen ze daar ook niet genoeg te eten en zijn het alleen maar baarmoeders. Ze mogen niet meer autorijden. Mogen ze er nog leven ? Oh, en meisjes worden al vroeg uitgehuwelijkt aan oude lullen. Nou, ben ik zelf al een oude lul, maar ik heb het toch gezocht om leeftijdsgenoten. Maar goed, er is nog zat plaats in de hel. Iemand moet ze het voorbeeld geven hoe het beter kan. Natuurlijk heeft dit niks met geloof te maken. Iedereen gelooft wat.

   (in antwoord op Anna)
  • erik smit

   Het zijn niet allemaal moslimlanden. Maar het probleem is natuurlijk het grootst in islamitische landen, dat mag geen verrassing heten.

   (in antwoord op Anna)
 2. meesan

  Met Saudi-Arabië zijn het ook de armste landen ter wereld die in dit lijstje staan. In de top 10 zijn het juist overwegend rijke landen. Welvaart heeft een grote invloed op gelijkheid.

 3. Mo Meta

  Objectieve criteria? Yeah right, westerse objectieve criteria. Dit zijn landen waar de armoede nog niet zo hoog is dat de vrouw ook moet werken omdat men anders niet rond komt.

  Objectieve criteria zijn in mijn ogen alleen de wettelijke rechten van vrouwen en het verschil met die van mannen. Dan staat Saudie Arabie op nummer 1 en Japan, China en Taiwan in de top 10.

 4. vanhetgoor

  Het is een schande dat de vrouwenbeweging en de feministes daar niets aan doen.

Reacties niet toegestaan