Waar niemand je voor waarschuwt: zo ga je er uitzien als je écht veel afvalt

Toen ze net was getrouwd, in 2009, woog fotografe Julia Kozerski 153 kilo. Ze was dus veel te dik. Ze besloot er iets aan te gaan doen en het effect van haar lijnen vast te leggen in een fotoreportage. De meeste foto's daarvoor nam ze in paskamers van (verlaten) warenhuizen. Het lijnen lukte: ze verloor de helft van haar kilo's. Haar reportage is niet alleen een verslag geworden, maar ook een soort aanklacht. Want zij ontdekte dat je van veel dunner worden niet mooi wordt, maar griezelig. Je huid slobbert rond je lichaam, je borsten vallen in, je houdt striemen over van waar je ooit te dik was. Kortom, de voor en na plaatjes van de slankheids industrie vertellen alles behalve de waarheid. Kozerski vertelt er over in New York Magazine en de hele fotoreportage is hier te zien

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Marcel van Houten

  Dááág lunch….

 2. marianne martens

  dapper van deze vrouw en afschuwelijk om te zien, stop meteen.

 3. Vogelbeest

  Als je alleen dieet en wellicht cardio doet gebeurt dat. Ga je ook met gewichten aan de slag pakt het meestal veel beter uit.

 4. knier

  Misschien is het handiger er voor te zorgen dat je op je 25ste geen 153kg weegt!
  Het is iig een goede waarschuwing voor de lezertjes die dol op de American way of life zijn qua vreet gedrag.

 5. Genuine_Defector

  Dit gebeurt als je 153 kilo weegt (en klein bent). Dan ga je er inderdaad zo uitzien ja. Ik vraag me altijd af hoe een normaal mens 153 kilo kan wegen.

  Ik heb zelf op mijn top in de studietijd om en nabij de 100 gewogen (1.91m). Wel, dat heb ik er na de biertijd weer afgewerkt. Nergens last van gehad.

Reacties niet toegestaan