Met de zegen van Osama

Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi, de arts die in Afghanistan 7 CIA-officieren vermoordde, is daarbij geholpen door de inner circle van Osama bin Laden. De verrassingsaanval van de Jordaanse arts die dubbelspel speelde is een van de bloedigste aanslagen die de CIA in haar bestaan heeft gekend.
The Times spreekt het vermoeden uit dat de dokter is geholpen door de Haqqanis, een Taliban-smaldeel dat delen van het Afghaans-Pakistaanse grensgebied controleert en dat bin Laden vermoedelijk ook verborgen houdt.
Een voormalig CIA-kopstuk, eerder belast met de jacht op bin Laden zegt: “There is no way this operation would have occurred without the knowledge and active support of Jalaluddin Haqqani and/or his son."
Amerikaanse strategen kunnen er nog steeds niet over uit dat in een regio (oostelijk Afghanistan) waar ze al-Queda bombarderen en intensief vervolgen blijkbaar dergelijke verrassingen mogelijk zijn. De CIA zit hier om op bin Laden te jagen en kreeg nu van dezelfde bin Laden een zelfmoordcommando over de vloer. "This is a big hit.” 
Enkele van de gedode CIA´ers behoorden tot de 5 best geinformeerde agenten over het wel en wee van bin Laden. Er is dus, behalve dat een drama plaatsvond, ook enorm veel expertise verloren gegaan.

Bron(nen):   The Times