Winter: zelfs de bussen in Noorwegen rijden niet meer

Het wordt in Europa steeds erger. De bussen in Noorwegen, waar ze toch wel een beetje winter gewend zijn, rijden niet meer omdat de diesel bevriest, Engeland is veranderd in Groenland. Daar is het leger al dagen ingezet om ingesneeuwde automobilisten te redden. 
In Duitsland kwam vannacht op een ingesneeuwde snelweg de sneeuw bij de stilstaande auto's tot aan de raampjes. Parijs, waar al drie jaar geen sneeuw viel, kreeg de afgelopen week twee sneeuwdagen te verwerken. Rond de Eiffeltoren is een gevarenzone, omdat er ijsblokken van de toren vallen. 
De Eurostar tussen Londen en Parijs houdt er om de haverklap mee op, omdat er sneeuw in de motor komt. Als de trein weer eens uit de tunnel moet worden getrokken worden er door het personeel chocolaatjes en excuses uitgedeeld, maar het geduld van regelmatige passagiers met Eurostar is voorbij.
Meteorologen, zegt de Christian Science Monitor, die vorig jaar al de term: 'koudste winter sinds tijden' van stal hadden gehaald, moeten voortdurend op zoek naar nieuwe superlatieven. Want in heel Europa is het koud. En koud zal het nog een tijdje blijven.

Bron(nen):   Christian Science Monitor