Buiten sporten is het beste

Beste mensen, kom toch snel naar buiten uit die vieze sportscholen waar het stinkt en waar je enge ziektes kunt oplopen. Ga gewoon buiten sporten, daar is de buitenlucht voor. We dachten altijd al dat dit het beste was en nu zegt The Observer het ook.
Dat de moderne mens wil sporten, is een goede reflex. Volwassenen bewegen veel minder dan ze vroeger deden, komt allemaal omdat het (werkende) bestaan zich meer en meer in de leunsteul afspeelt. Volwassenen spenderen per dag 500 calorieën minder energie dan 50 jaar geleden en dat dat staat gelijk aan 1 marathon per week. Dus nogmaals: sporten is een uitkomst.
Maar waarom doen zoveel mensen dat toch in die vervelende sportscholen? Met z'n airco en z'n electrische band en al die cardio-apparaten. Het is niet groen, en het is niet fris en lekker.
Bovendien is buiten sporten veel gezonder, zo zegt The Observer. En als je het met anderen doet, is het bovendien leuker, socialer ook, en dat is op de een of andere manier ook weer gezond. 
Als we naar het naburige Vondelpark gaan om hard te lopen, komen we altijd langs zo'n sportschool waar Jan en alleman aan de apparaten hangen. Brrr denken we dan, wat een naar hol. 
En terwijl wij buiten in het park onze rondjes rennen met de hond aan onze zij, gaan de gedachten onwillekeurig uit naar de sukkels die daar binnen zitten te zweten. Ze weten gewoon niet wat ze missen.

Bron(nen):   The Observer