“Nederland is niet racistisch”

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken vindt niet dat het klimaat in Nederland racistisch is. „Dat verwijt is te zwaar”, zei hij maandag in het programma Dit is de Dag op Radio 1. Hij reageerde op een rapport van de Raad van Europa en uitlatingen van de Nationale ombudsman met dergelijke beschuldigingen.
Als er sprake is van racisme in Nederland, moeten we daar tegen optreden, maar je kunt niet zeggen dat heel Nederland racistisch is, vindt Asscher. „Dan betekent dat woord niets meer.” Volgens de PvdA-minister is het „te makkelijk om kritiek op migratie gelijk te stellen met vreemdelingenhaat”. Asscher ging ook in op de discussie over Zware Piet. Sinterklaas is volgens hem „een kinderfeest waarvan Zwarte Piet een geliefd onderdeel is”. Maar Asscher is wel geschrokken van de „ongehoorde hoeveelheid gif en racisme die de discussie heeft losgemaakt”.
Menselijk detail: in het interview werd Asscher gevraagd waarom hij steeds verkouden is. Dat komt, de denkt Asscher, omdat hij heel hard moet werken en daardoor minder weerstand heeft

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  Amen. Ik vind het nogal wat om een heel volk als racistisch weg te zetten. En dat gebeurt in het geval van de Nederlanders de laatste tijd te vaak.

 2. murati

  ik vind dat nederland wel een racistische land is en steeds meer racistischer word met de tijd en het is ook altijd een racistische land geweest, dat geldt voor 90 % van de blanke germaanse arische nederlander, dat is mijn mening en ervaring, ik ben hier geboren en opgegroeid, maar ik geen leuke ervaringen in nederland, ik heb hier op school gezeten en ik werk, een bescheiden baan heb ik, maar ik doe wel mee met de nederlanders, met hun kleine rijtjeswoningenpolitiek, geen vrijheid, alles moet, niets mag, en altijd maar word ik met de nek aangekeken, en dat geldt ook voor mijn andere allochtoonse, buitenlandse, vrienden, maar in de ogen van de nederlanders ben je nooit goed genoeg, en dat is een feit, dat geldt voor heel nederland, van friesland tot en met limburg, noord holland tot gelderland, de nederlanders hebben 100 verschillende accenten, maar een ding is overal hetzeflde hun anti allochtonen standpunt, feit, er zijn uitzonderingen, maar heel erg weinig, wat mij ook opvalt bij nederlanders algemeen, is dat de nederlanders overal een mening op hebben en dat alleen de nederlandse manier van denken wet moet zijn, dus hun normen en waarden, maar dit is toch een democratie, recht van eigen mening hebben, of geldt dat alleen voor de nederlanders, en als de nederlanders problemen hebben met allochtonen, waarom hebben ze ons dan hierheen gehaald, want we zijn niet in nederland tot een bepaalde geloof overgegaan, dus de nederlanders hadden beter hun huiswerk moeten doen, dan hadden ze maar duitsers en belgen als gastarbeiders moeten halen, arische westgermaanse ubermenschen, een nederlandse gezegde is, eigen schuld, dikke bult !

 3. johann

  Ja vind ik wel, nederland is een racistische land over het algemeen, feit, op papier is nederland een heel tolerant land met mogelijkheden voor iedereen, maar in de praktijk wordt er naar je gekeken , wie ben, waar kom je vandaan, je hebt een accent, etc, en daarop wordt je afgerekend, feit, want de nederlanders zeggen dat veel allochtonen, buitenlanders, vluchtelingen criminelen zijn volgens hun cijfers cbs, maar ze zeggen er niet bij dat veel allochtonen algemeen ook veel moeite hebben met het vinden van een goede en een baan waar hun voor hebben geleerd, dus de allochtonen mogen alleen het vuile werk voor weinig geld doen, dat is nederland, maar dat zeggen de nederlanders niet,ze kijken alleen maar naar de slechte kant, ik geef toe, er zijn in iedere vorm van groepen mensen, goede en slechte mensen, die misbruik maken van een bepaalde land en haar voorzieningen, sociale hulp, woning, etc, maar ik weet uit eigen ervaring dat er ook een hoop blanke arische westgermaanse ubermenschen ook misbruik maken van hun mooie rijtjeswoningenland met hun van 6 tot 6 uur werken, 7 dagen per week tot aan je 70 jaar voor hun koningshuis met hun mooie levensstijl en de gewone nederlander mag lekker in zijn rijtjeswoning zitten en de hele lekker roddelen over mekaar, en daar praten nederlanders niet over, nederlanders = hypocrietlanders, dus de nederlander mag alles, en de ander mag niets, feit is ook dat je als allohtoon vaker wordt gecontroleerd door de nederlandse autoriteiten, en ik denk ook dat nederlanders eigenlijk ongelukkig zijn met hun eigen vorm van leven en samenleving, je werkt alleen maar voor de staat en je hebt niets, nederland is een van de duurste landen in eu, benzineprijs, supermarktprijsm woningprijzen, salaris nergens, overal in de wereld werken mensen om te kunnen leven, in nederland leef je om te werken, alleen maar werken, werken,werken voor een rijtjeswoning met een tuintje van 1 meter met 1 meter, zelfs een parkeervak is royaler dan hun tuintje en lang leve het koningshuis !

 4. haris

  Nederland is racistisch, punt, als je geen allochtoon, buitenlander bent, kun je niet oordelen, als allochtoon weet je gewoon, hoe nederlanders naar je kijken,. is gewoon feit. het is niet eens bewust van de nederlanders, maar aangeboren, de nederlanders hebben van nature uit het gevoel dat hun aan het hoogste punt van het sociale keten staan, dus de nederlander is voorbestemd om te heersen over de ander, zie hun rijkse slavernijverleden, nooit zijn ze ervoor bestraft geworden, altijd komen ze ermee weg, de nederlander heeft het idee dat hij mag heersen over iedereen en alles, maar nederland is een klein polderland, ze hebben maar 35.000 km2 oppervlakte, voor 80 % water, ze zullen ook niet altijd hun economie aan hun kant hebben, en dan zullen hun kleinkinderen ervaren hoe het is om een buitenlander, allochtoon, vluchteling te zijn, ze hebben nu alleen maar tijdelijk hun economie mee, maar voor hoelang, economische crisis, etc, en ook de stand van bevolking is een gegeven, stand 2013, 13.000.000 blanke germaanse nederlanders, 3.500.000 allochtonen, hoe zal de stand zijn op 2050, dus de nederlanders zullen in de toekomst wel een toontje lager zingen, dat is ook hun probleem met allochtonen, ze kunnen niet meer de baas spelen over ons, helaas pindakaas, kaasies !

 5. De Staatsburger

  Mooi, weer een probleem opgelost.

Reacties niet toegestaan