Zwarte Piet geweerd uit Lucas-Andreas-ziekenhuis in Amsterdam

In het Amsterdamse Sint Lucas Andreas Ziekenhuis mogen dit jaar geen decoratieve Zwarte Pieten worden opgehangen. Dat heeft de raad van bestuur besloten, schrijft De Telegraaf. In plaats daarvan moeten ’neutrale’ versieringen het gebouw opvrolijken. Het bestuur wil op die manier patiënten en medewerkers van het ziekenhuis niet schofferen. Het ziekenhuis staat in een deel van Amsterdam waar veel allochtonen wonen en de populatie van het ziekenhuis is ook voor een deel niet-blank. Opvallend is dat de beslissing niet is genomen voor het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, dat onder hetzelfde bestuur valt. „Het Sint Lucas Andreas heeft een patiëntenpopulatie met een zeer diverse etnische achtergrond. Hetzelfde geldt voor de medewerkers van het ziekenhuis”, zegt een woordvoerster tegen De Telegraaf. Het personeel reageert verbijsterd. „Laf en overdreven, dat het bestuur zich zo laat meeslepen door de Zwarte Pietendiscussie. Die versiering hangt er ieder jaar. We hebben nog nooit negatieve reacties gehad van patiënten.”

Bron(nen):   De Telegraaf      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Dit doet me denken aan het weghalen van schilderijen van varkentjes “omdat dat aanstootgevend is voor moslims”. Moslims die er naar gevraagd werden moesten erom lachen of namen er juist aanstoot aan dat anderen meenden voor hen te kunnen denken.

  Een week geleden schreef ik al dat de ‘appeasers’ allang zijn begonnen met het afschaffen van Zwarte Piet. Zij vinden een democratische discussie niet nodig. De rest van Nederland heeft straks het nakijken.

  • Niegol

   Sterker nog, de democratische discussie is (ok, op facebook, maar toch) gevoerd. Ze trekken zich er gewoon niets van aan.

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    Dat komt, denk ik, omdat ‘appeasers’ het iedereen naar de zin willen maken. Ze voelen zich niet prettig bij het bestaan van verschillen van mening en dat maakt ze erg beïnvloedbaar. Als je het namelijk het langste volhoudt ontevreden te zijn, gaan op den duur alle ‘appeasers’ aan jouw doelen werken.

    (in antwoord op Niegol)
 2. Anna

  Het bestuur een zooitje misselijk makende kruipers , maak de namen en rugnummers bekend van deze intens trieste en laffe bestuurders , dat verdienen figuren met de “” Weg met ons “” mentaliteit .

 3. Captain Caveman

  Ik vind dat ze ook de cliniclowns moeten weren met hun rode neuzen.
  Dat is heel discriminerend naar bijvoorbeeld alcoholisten toe

  • Niegol

   Snik.. eindelijk iemand die begrijpt waarom ik me in ziekenhuizen zo gediscrimineerd voel… Snik, Snotter… 😀

   (in antwoord op Captain Caveman)

Reacties niet toegestaan