Grote meerderheid ouderen zeer gelukkig met pensioen

Een overgrote meerderheid van de ouderen geniet van het pensioen. Zeventig procent geeft zijn pensioengeluk het rapportcijfer 8 of hoger. Slechts 4 procent geeft een onvoldoende. Vooral mannen zien pensioen als een waardevolle periode in hun leven. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Ruigrok onder 700 Nederlanders van 50 jaar en ouder, in opdracht van pensioenbeheerder Syntrus Achmea. Gepensioneerden schrijven hun pensioengeluk vooral toe aan een actieve dagbesteding en de kunst elke dag te genieten. Zij adviseren mensen die nog niet met pensioen zijn, zich goed voor te bereiden op de nieuwe periode in hun leven. "Zorg dat je hobby's hebt en vraag jezelf af of je vrijwilligerswerk wilt en kunt doen. Dat is heel belangrijk", adviseert een van de ondervraagden. Een ander zegt: "Geniet van wat je hebt en ga niet zeuren dat je niet meer nuttig bent. Dat is zo'n domme opmerking." Van de mensen die nog niet met pensioen zijn, geven vijftigers aan nog nauwelijks bezig te zijn met de periode na hun werkzame leven. Slechts een kwart denkt actief na over het pensioen. In de leeftijdscategorie 60-64 jaar neemt dat toe tot 40%. De overige 60% doet of weet het niet. Uit het onderzoek blijkt, dat ouderen tijdens hun pensioen vooral meer tijd willen besteden aan reizen, vrijwilligerswerk en hun familie en vrienden. Een op de vijf ondervraagden blijft graag werken, bij voorkeur in deeltijd. Gepensioneerden zelf zeggen vooral meer tijd te besteden aan hun familie en vrienden en aan vrijwilligerswerk. Een ruime meerderheid vindt dat het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd geen reden is om minder betrokken te zijn bij de maatschappij.

Bron(nen):   Achmea      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. E.Acosta

  Hallo
  Natuurlijk zijn er ouderen die tevreden of content zijn.
  Maar!!we moeten niet alle ouderen over een kam scheren.
  Er zijn ook ouderen die alleen A.OW. of een klein pensioentje er bij hebben.
  En ik vertel niets nieuw zoals U ook weet dat deze ouderen hard aan gepakt worden.
  Wat ik de media verwijt is dat als er over de ouderen in het nieuws komt,er altijd golvende ouderen in het beeld te voorschijn komt.
  Maar vergeet het niet,dat zijn wel de rijke ouderen waar RUTTE EN SAMSON BEDOELEN,en dat is kaasje voor hun manier van politiek voeren.
  Zie je wel er zijn geen arme ouderen!!!donders er zijn wel ouderen die niet eens een behoorlijke bord eten op tafel kan zetten.(schaam je)
  Kijk ik heb een pensioentje er bij en alleen staand,en dit jaar hebben zij over de duizend euro gejat van mij,let op he ik heb er wel zes en veertig jaar voor moeten werken((als iedereen nog in de nest laag te stinken moest ik opstaan om naar mijn werk te gaan Zon en feest dagen inbegrepen)
  Als U volgende keer weer zo een opinie peiling doet ga dan naar de gewone ouderen.
  Volgens mij bent U in wassenaar en bloemedal geweest.
  VEEL GEUK
  E.Acosta

Reacties niet toegestaan