El Bulli gaat dicht

Het Spaanse restaurant El Bulli, algemeen gezien als het beste eetadres ter wereld, gaat de poorten sluiten. Ferrán Adriá, ook wel de godfather van de moleculaire gastronomie genoemd, vindt het tijd voor een break van tenminste 2 jaar. In El Bulli zullen in 2012 en 2013 geen maaltijden worden geserveerd, zo liet hij weten.
In 2014 zullen de poorten van het eetparadijs weer opengaan, maar wat er dan zal zijn veranderd wilde Adriá nog niet kwijt.
Aan tafel gaan in het restaurant in Roses, niet ver van Barcelona, is geen sinucure. Eindeloze wachtlijsten worden aangelegd alvorens de uitverkoren culi's naar binnen kunnen om te proeven van de noviteiten die ze er krijgen voorgeschoteld: polenta met parmesan, cappuchino-truffel of een vloeibare ravioli.
De 3 Michelinsterren en de enorme faam drukten zwaar op de schouders van de chef, en werden een wel erg grote last - naast de 15 uur daags dat hij in de weer is. 
Wie nu nog in Roses aan tafel wil, moet geduld hebben. Voor 2010 is alles volgeboekt, reserveren voor 2011 is pas mogelijk vanaf december a.s.

Bron(nen):   The Times