Nederlandse hulp bereikt het rampgebied niet

De hulpgoederen die de samenwerkende hulporganisaties (SHO) naar de Filipijnen hebben gestuurd, komen voorlopig niet aan in het rampgebied.
De spullen staan klaar om met een pont over te varen, maar vrachtwagenchauffeurs en eigenaren van vervoersbedrijven durven het niet aan om de goederen mee te nemen naar het getroffen eiland Leyte, De truckers vrezen dat hun vrachtwagens niet terugkomen, "omdat de situatie in de haven van aankomst, in Ormoc, volledig chaotisch en ontregeld is. De eigenaren zijn bang dat hun vrachtwagens beschadigd raken en niet terugkeren". Daardoor staan twee vrachtwagenladingen aan hulp voorlopig op de kade.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Prikker

    Beetje tendentieuze titel weer.

    Die goederen zijn onderweg en nogal wiedus dat dat in een rampgebied waar alle infrastructuur kapot is niet op z’n efficiëntst mogelijk gaat zoals dat in ons eigen landje zou gaan.

  2. snappie

    Is het misschien handig om een luchtbrug te gaan organiseren (helies aangevoerd vanuit de omringende landen) gezien geheel Filipijnen uit vele eilanden bestaat, dit met helikopters, watervliegtuigen, (Chinook transporthelikopter of zoiets) snap niet wat je nu wil met die vrachtwagens !?! of ben ik nu weer een wijsneus… of ben ik nu fout?

Reacties niet toegestaan