Kerken stromen weer vol(ler) door het Franciscus-effect

De kerken in Engeland en Wales trekken aanzienlijk meer gelovigen sinds de nieuwe paus zijn opzienbarende pausschap is begonnen. Volgens de Sunday Times komen er 20% meer mensen naar de zondagse mis dan tevoren. Er wordt ook weer meer gebiecht. Het zijn zowel nieuwkomers als afvallers die naar de kerken komen. Ook vanuit Spanje en Italie wordt bericht dat de kerken weer vollers stromen. Een percentage wordt daarbij niet genoemd. Uiteraard is er ook een Franciscus-effect in zijn thuisland Argentinië. Ook daar begonnen de kerken leeg te lopen, maar dankzij de paus is er een kentering. Sinds de uitverkiezing van de nieuwe paus wordt over de katholieke kerk niet alleen gesproken in relatie met (seks)schandalen, maar op een andere manier. Volgens Italiaanse justitiebronnen is er grote zorg bij de Maffia over de nieuwe geest die Franciscus probeert te bereiken. Die nadruk op eerlijkheid en de afkeer van corruptie, geld em macht zou niet goed zijn voor de business van de maffia. Het zou de paus mogelijk tot doelwit van de maffia maken.

Bron(nen):   Vatican Insider      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Maarrrr… er zijn pastoors in Nederland die er alles aan doen om de kerk leeg te houden. Ik ben geen belijdend katholiek maar lees wel de krant.
  Google voor de aardigheid eens op Cor Mennen, pastoor te Oss en omgeving.

 2. Templein

  Het leven is veel simpeler dan menige bobo denkt.

  Bobo’s die voorleven wat ze aan normen en waarden van belang vinden, en tevens mild en menselijk blijven voor de medemensen, krijgen heel veel aanhang.

 3. Cornelis Berend

  Ik zie het met lede ogen aan, want het blijft een club van illusionisten… over water lopen en dat soort dingen…

Reacties niet toegestaan