Rijken trekken naar Zwitserland

Het voornemen van de Britse regering om de inkomstenbelasting met ingang van 6 april flink te verhogen (50 procent vanaf 150.000 pond) heeft zijn effect niet gemist. Bankiers en hedge fund-managers kijken serieus in Zwitserland rond met de wens zich aldaar te vestigen. 
The Times meldt hoe tijdens het recente 'World Economic Forum' de gesprekken niet alleen over de economische crisis gingen, maar zeker ook over de vraag waar je het beste kon gaan zitten in Zwitserland: vlakbij Zürich of toch liever rondom Genève? Daarbij werden de excellente verbindingen in het land en met andere landen goed in ogenschouw genomen.
De Zwitserse belastingtarieven zijn ronduit aantrekkelijk. In het kanton Zug bijvoorbeeld ligt het tarief van de inkomstenbelasting op 10 procent. Maar ook op andere plaatsen liggen voordelen voor het oprapen, zeker nu verschillende kantons aan ceo's persoonlijk zeer aantrekkelijke tarieven aanbieden als zij hun onderneming naar Zwitserland verhuizen. Dit zijn bijna niet te versmaden lokkertjes. 
Erg in tel is ook het kanton Vaud, aan de noordkant van het Meer van Genève. De fiscale voordelen heten hier eveneens talrijk te zijn. Ook Wallis is favoriet en, zoals The Times niet nalaat te vermelden, de vlucht Genève - Londen duurt slechts 90 minuten.

Bron(nen):   The Times