Kan een vrouw man worden?

Eigenlijk nooit bij stilgestaan dat een dergelijke wens bestaat. Maar nu we er even bij nadenken; ja, het idee om eens een man te zijn, moet voor vrouwen wel aantrekkelijk zijn. 
Dus we begrijpen best wel dat Frida Thurm van Der Spiegel dit vreemde experiment aanging en haar kleding en haardracht en overige attributen veranderde om te zien en te voelen hoe het is om voor enige tijd deel uit te maken van het sterke geslacht.
Ze doet dit in een workshop in Berlijn, waar onder straffe leiding wordt toegezien dat de al te vrouwelijke eigenschappen niet naar buiten treden. Dus lachen (vrouwelijk!) is taboe. 
Doel van deze workshop: "Frauen sollen sich der Rollenklischees bewusst werden und die Regeln männlicher Dominanz verstehen." Waarna - dankzij de nieuw verworven inzichten - met mannen kan worden gespeeld. Bedoeld wordt hier vermoedelijk: om de tuin geleid. 
Tja, wat moeten we ervan zeggen?
Het beste kunt u naar de link gaan en zelf het artikel in Der Spiegel lezen. Onze gedachte is: allemaal wel erg vreugdeloos & Germaans; in warmere en meer roomse landen zullen vrouwen ontwijfeld leukere dingen bedenken om de dag door te komen - denk aan winkelen, restaurantbezoek of gewoon een potje flirten.

Bron(nen):   Der Spiegel