Het Valentijns menu

Eetlust en wellust zijn 2 zaken die soms – als alles meezit – samenkomen. 
Vandaag biedt The New York Times een hoogst interessante verhandeling over eten en liefde met als bedoeling: hoe kun je op Valentijnsdag een maaltijd bereiden die tot in de slaapkamer zijn invloed doet gelden.
U moet het maar eens rustig lezen, want er komt van alles langs: allerlei vissoorten, chocolade en ook vijgen (zie foto) – niet alleen omdat vijgen associaties bieden met het vrouwelijke geslachtsdeel, maar ook om de ijzerachtige substanties die weer lustverwekkend zouden zijn.
Omdat we hier bij The New York Times over de vloer zijn, hoeft u geen banaliteiten te verwachten. De aangehaalde grondstoffen hebben als het ware een wetenschappelijke basis en de wisselwerking tussen aroma’s, voedsel, emoties en sensualiteit worden op een keurige manier verklaard.
De 2de link wijst naar een zeer smakelijke diavertoning van al het heerlijks dat u zich in dit verband maar kunt voorstellen.

Bron(nen):   The New York Times  Slideshow