‘My Way’ van Frank Sinatra leidde menigmaal tot moord en doodslag

Misschien komt u zelden tot nooit in een karaoke bar op de Philippijnen. In dat geval weet u wellicht niet dat zo'n gelegenheid soms het decor is voor bijzonder bloedige taferelen. Lees wat The New York Times hierover bericht.
Zo wandelt ene Rodolfo Gregorio regelmatig in zijn buurt karaoke binnen, neemt een extra sterk biertje, pakt de microfoon en zet het dan op een zingen, bijvoorbeeld 'My Prayer' van de Platters. Ook een gouwe ouwe van Tom Jones of van Engelbert Humperdink heeft de 63-jarige Gregorio meer dan eens ten gehore gebracht. Maar 'My Way' van Frank Sinatra? Onder geen beding.
"Heb ik vroeger vaak gezongen," zo geeft hij toe, maar nu niet meer. “You can get killed.”
De politie kan niet exact zeggen hoeveel karaoke-zangers al zijn gedood omdat ze 'My Way' zongen. En tot hoeveel bloedige gevechten de song al heeft geleid, maar de media houden het op 'een half dozijn.'
Die moordpartijen waren weer goed voor allerlei speculaties. Zit er iets diepers achter? Of was het maar een bijverschijnsel van de rauwe cultuur op de Philippijnen die alles van doen heeft met geweld, veel drinken en machismo?
Hoe dan ook, er zijn mensen die het zekere voor het onzekere nemen, en die er voorhands vanuit gaan dat 'My Way' iets sinisters in de medemens losmaakt. Iets dat te maken heeft met jaloezie of nog erger. En die daarom in de karaoke bars liever een andere song zingen die iedereen kent. Zonder dat er bloed aan te pas komt.

Bron(nen):   The New York Times