Clinton wil weten of Trump met Poetin belde bij aanval Capitool

Samenleving
door anp
dinsdag, 19 januari 2021 om 9:32
clinton wil weten of trump met poetin belde bij aanval capitool1611046346
De voormalige presidentskandidate Hillary Clinton zou graag willen weten of president Donald Trump met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin belde toen het Capitool door betogers werd bestormd. In haar podcast zegt ze tegen de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, dat ze graag de telefoongesprekken van de president zou willen checken.
Clinton vraagt Pelosi ook een onderzoek in te stellen naar de bestorming van het Capitool eerder deze maand, net zoals er onderzoek is gedaan naar de terroristische aanslagen van september 2001 om te zien "wat precies heeft geleid tot de dodelijke rellen".
De Democrate Clinton verloor de presidentsverkiezingen in 2016 van de Republikein Trump. Ze wijt dat vaak aan samenzweringen van Trump met vooral Poetin. Volgens Clinton heeft Trump altijd een geheime agenda gehad in het Witte Huis en moet duidelijk worden aan wie hij in werkelijkheid loyaal was en wie er in werkelijkheid aan de touwtjes trok.
Trump verloor de verkiezingen in november, maar kreeg nog altijd ruim 74 miljoen stemmen, 11 miljoen meer dan vier jaar geleden.