Prins verdacht van moord

In het chique Landmark Hotel (foto) in hartje Londen is een 32- jaar oude man dood aangetroffen, afkomstig uit Saudi-Arabie. Hij had zware verwondingen aan zijn hoofd en de Londense politie maakte bekend dat een Saudische prins is opgepakt als mogelijke dader.
Zonder verdere details spreekt The Daily Telegraph het vermoeden uit dat het slachtoffer werkzaam was voor de prins. Toen het verminkte lichaam werd aangetroffen door het hotelpersoneel, was de prins waarschijnlijk elders. 
Hoe de prins heet, is onbekend en het is moeilijk gissen, want in het grote Saudische rijk leven circa 6.000 prinsen. 200 van hen gelden als invloedrijk en leven in de nabijheid van de vorst Abdullah.   
Leden van de Saudische koninklijke familie verblijven graag in Londen, hetzij voor zaken, hetzij voor de nachtclubs en een onderkomen als het Landmark (1 nacht kost tenminste 520 pond) is dan zondermeer passend. Of zoals de website van het hotel zegt: “We invite you to experience our beautifully distinctive style and ambience combining classic British elegance and grandeur with deluxe facilities.”
Het komt vaker voor dat Arabieren moeite hebben met de in dit deel van de wereld geldende omgangsvormen. Sinds enige tijd is er sprake van een diplomatieke crisis tussen Libie en Zwitserland met als oorzaak: een zoon van kolonel Gadaffi sloeg in een hotel in Geneve zijn personeel zo hard, dat de politie eraan te pas moest komen en Gadaffi junior voor enige tijd werd ingerekend. 
Korter geleden deed zich een soortgelijk incident voor in Brussel. Daar had een Saudi zijn eigen personeel zo hard geslagen in het hotel waar hij verbleef, dat de buitenwereld hier lucht van kreeg. Gelukkig liep deze zaak met een sisser af, vermoedelijk uit respect voor uitheemse culturen.

Bron(nen):   The Daily Telegraph