In 2020 heeft 80 procent van de Britten overgewicht

In 2020 zullen niet meer de Amerikanen het volk zijn die het meeste overgewicht met zich mee zeulen, maar zullen de Britten deze positie hebben overgenomen. Acht op de tien Engelse mannen en zeven op de tien vrouwen zullen in meer of mindere mate last hebben van overgewicht. Bij 40% zal dit obesitas zijn, de andere 41% zal 'gematigd' overgewicht hebben. Dit blijkt uit een prognose waarover The Guardian vandaag schrijft.
Al deze dikke mensen lopen een verhoogd risico op diabetes, hart- en vaatziekten. Dit zal de Britse schatkist miljoenen kunnen gaan kosten. Deze prognose komt juist op het moment dat politici zo tevreden waren over de afnemende gevallen van extreem overgewicht bij kinderen, door intensieve voorlichtingcampagnes op scholen en een verbod op de verkoop van vettigheid in kantines en sportverenigingen. 'Op dit moment zijn er al meer mannen die overgewicht hebben dan mannen met een gezond gewicht, en over tien jaar kan het aantal mannen met obesitaswel eens hoger zijn dan het aantal mannen met overgewicht,' aldus een bezorgde onderzoeker.
De Britse overheid gooit er dus maar weer eens een campagnetje tegenaan. 'Overgewicht kan leiden tot hartaanvallen, beroertes, nierfalen, blindheid of amputaties,' zo wordt er al gewaarschuwd.

Bron(nen):   The Guardian