'Joran legt nieuwe bekentenis af'

Samenleving
door Admin
dinsdag, 23 februari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Joran van der Sloot heeft volgens De Gazet van Antwerpen een volledig nieuwe bekentenis afgelegd in de verdwijningszaak van Natalee Holloway. Dat zou de hoofdofficier van justitie op Aruba hebben bevestigd. Volgens Van der Sloot zou het lichaam van de Amerikaanse zich niet in zee, maar in een moeras op het Caribische eiland bevinden.
Van der Sloot deed de nieuwe bekentenis voor de camera's van de Duitse televisiezender RTL. De Arubaanse hoofdofficier zegt dat er naar aanleiding van deze uitspraak een nieuw onderzoek geopend is. Op die manier wordt er nagegaan of de uitingen van Van der Sloot betrouwbaar zijn. ,,Maar al snel werd duidelijk dat deze verklaring van leugens en fantasie aan elkaar hangt.''
Vermoed wordt dat Van der Sloot, die deze week opnieuw een interview gepland heeft, opzettelijk foute verklaringen zou afleggen om zichzelf als een ongeloofwaardig en labiel persoon neer te zetten. De jongen vreest om vervolgd te worden.
Van der Sloot bevindt zich momenteel in Nederland. Hij was vorige week in Arnhem naar aanleiding van de crematie van zijn vader. De man bezweek in op 11 februari Aruba aan een hartstilstand.