Voetbal: fatsoen moet je doen

Bijzondere taferelen in de Britse voetbalwereld. 
Waar zijn de dagen gebleven dat de Engelse voetbalmiljonairs konden hoeren en snoeren, dat ze konden gokken tot de dageraad en op z'n tijd een pub konden binnenstappen om nietsvermoedende gasten eens flink op hun gezicht te timmeren? Voorbij... Voorgoed voorbij zijn die mooie tijden.
Op bijgaande foto ziet u de Chelsea-sterren Ashley Cole en John Terry, en beiden zijn inmiddels tot de orde geroepen. Terry, weeksalaris: zo'n 140.000 pond (net als de Britse arbeiders ten tijde van de Industriele Revolutie hebben de voetballers een weekloon) stond de afgelopen weken in het brandpunt van de belangstelling, omdat hij zijn vrouw had bedrogen met de vrouw van een collega-speler - en dat uitgerekend op het moment dat hij was uitgeroepen tot 'dad of the year' in verband met zijn voorbeeldige vaderschap van een tweeling. Ook kwamen in dat verband de gokgewoontes van de aanvoerder van het nationale team naar buiten (nachten waarin 40.000 pond verdween).
Vervelend allemaal voor collega-Cole die nu in het verdachtenbankje zit, omdat hij op reis met z'n club een of andere vrouw had meegenomen naar z'n hotelkamer - en daarover had gelogen tegenover de clubleiding. Een enorme boete was het gevolg. Ja, er mag gewoon helemaal niets meer. 
Want dat is de nieuwste ontwikkeling: de clubleiding - tot en met eigenaar Roman Abramovitch - probeert de spelers een, zeg maar, kuise levenswandel bij te brengen, omdat ze niet wenst dat de club steeds maar met seksschandalen wordt geassocieerd. 
Zeker, niets dan lof voor dit nobele streven, Welingelichte Kringen staat er vierkant achter, maar toch 1 kleine kanttekening. Als de Chelsea-spelers echt van die nette heertjes moeten worden, maken we ons zorgen om de topprestaties op het voetbalveld. 
Want zoals een Amerikaanse baseballcoach ooit zei: You don't win balgames with nice guys.'

Bron(nen):   The Daily Telegraph