8 tips voor de eerste date

CNN helpt zijn bezoekers niet alleen bij het begrijpen van Afghanistan, maar ook bij het begrijpen van het leven. In dat kader tien tips voor mannen bij de eerste date, gegeven door vrouwen.

Neem de leiding. Wij willen helemaal geen besluiten nemen waar we heen gaan. We willen dat Jij dat doet.

Lach. Als we elkaar ontmoeten lach dan. Misschien ben je nerveus, misschien ben je verlamd van angst, maar hoe dat ook: lach. Vrouwen zijn intuïtieve wezens, we willen graag gerustgesteld worden

Let op je lichaamstaal. Als je je benen over elkaar slaat en praat van achter je hand, dan denken we dat je iets verbergt. Zit rechtop en houd je handen zo dat we ze kunnen zien.

Stel vragen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar je moest eens weten hoeveel mannen niet op het idee komen. Weet je waar vrouwen van houden? Van aandacht.

Luister. Bovenstaande tip luidde: stel vragen. Er zijn mannen die dat nog wel opbrengen, maar die dan verzuimen naar de antwoorden te luisteren. Niet goed. Vrouwen noemen een eerste afspraakje net als jullie 'een date', maar eigenlijk is het gewoon een test. En of je kan luisteren weegt bij de puntentelling zwaar.

Slijm, maar niet te erg Als je ergens in het gesprek zegt dat we mooi zijn, of aantrekkelijk, of zelfs opwindend, dan vinden wij dat prettig. Maar: niet overdrijven.

Handel vol zelfvertrouwen. Je mag diep van binnen best een neurotische, onzekere gek zijn, maar laat het niet merken.

Wees niet aanhalig. Het is de eerste date, dus als we willen dat je handen ergens komen, dan laten we je dat wel weten.

Jij moet betalen. Vergeet het feminisme, dat is passe: jij betaalt. Punt.

Bron(nen):   CNN