Geheimen van getrouwde vrouwen

Eerder dit jaar berichtte The Times uitgebreid over het geheime leven van de getrouwde man (zie 2de link). Welingelichte Kringen schreef toen: "Mannen liegen aan een stuk door tegen hun vrouw, want als ze zouden zeggen wat ze echt denken en vinden (en doen), dan weet zo'n vrouw niet wat ze hoort. En moet ze wel concluderen dat mannen heel anders in elkaar zitten dan zijzelf." 
Nee, dat was geen fraai portret van de Britse echtgenoot, maar nu zijn dus de Engelse dames aan de beurt en laten we beginnen de kop boven het uitvoerige artikel te vermelden: "Sex, lies and affairs: inside the minds of the married woman."
Een oproep van de krant aan vrouwen om hun kant van het verhaal te doen bleef niet onbeantwoord en het moet gezegd: een zeer leerzaam artikel is de uitkomst.
Veel vrouwen liegen tegen hun man over van alles en nog wat. Mannen zijn zo dom dat de verleiding gewoon te groot is. Neem de vrouwelijke uitgaven bij de kapper. Die liggen echt veel hoger dan het bedrag dat hij te horen krijgt. Maar weet hij veel, de vrouw noemt het (te) lage bedrag en hij denkt er verder niet bij na. 
Onderling hebben vrouwen het er graag over: hoe stom en onnozel en weinig argwanend mannen wel niet zijn. Ze hebben het te druk met hun werk en zijn zozeer vervuld van zichzelf, dat ze meestal niets zoeken achter de beweringen van hun vrouw. Met andere woorden: bedrog is kinderspel.
Vrouwen zijn ronduit spaarzaam met het vertellen van de waarheid. Zo bekennen mannen vaak argeloos hoe hun seksuele verleden eruit ziet - wat ze allemaal hebben uitgespookt voordat ze met de ware trouwden. Nou - daar doen vrouwen lekker niet aan mee, nergens voor nodig dat je je man vertelt hoe de vork precies in de steel zit. 
Zoals hij ook niet hoeft te weten dat vrouwen veel meer om hun kinderen geven dan om hun echtgenoot. De man is een soort hulpstuk om een bloeiend gezinsleven tot stand te brengen (conceptie, inkomen) en als hij geluk heeft mag hij daarna blijven, maar waarom zou je hem daaraan herinneren? HIj is zo druk bezig en heeft zo'n groot ego dat het helemaal niet nodig is om deze pijnlijke zaken op te rakelen. 
Eigenlijk is dit de les van het artikel in The Times: vrouwen houden hun mannen al op zoveel manieren voor de gek, dat een affaire met een vreemde man als het ware op een natuurlijke manier voortvloeit uit al de andere leugentjes. En meestal met succes. 
Want zoals hij niet doorhad hoe ze veel meer geld voor de kapper uitgaf dan hij dacht, zo merkt hij er ook niets van als zijn vrouw met regelmaat naar haar vriend gaat voor een geheime ontmoeting.
Mannen bedriegen is kinderspel.

Bron(nen):   The Times  Welingelichte Kringen