Wat gebeurt als alle immigranten staken?

Het gangbare idee is dat veel immigranten uitkering trekken. 
Klopt ongetwijfeld. Maar er zijn natuurlijk ook veel immigranten die gewoon werken. En als een land maar genoeg immigranten heeft, behoren beide opties tot de mogelijkheden.
In Frankrijk zijn alle immigranten vandaag opgeroepen thuis te blijven van hun werk. Om de bevolking in te peperen dat het land niet kan draaien als er geen gastarbeiders zouden zijn. Zodat mensen hopelijk iets aardiger gaan denken over al degenen die fruit plukken, kantoren schoonmaken, de straat vegen (gebeurt in Frankrijk wel door buitenlanders) en al die andere vieze klusjes waar een blanke niet aan moet denken. 
Door afwezig te zijn, willen we laten zien hoezeer onze aanwezigheid gewenst is, aldus een communiqué van de organisatie.
Bijzonder initiatief, maar Welingelichte Kringen houdt er desondanks rekening mee dat deze dag geen doorslaand succes wordt. Want het klinkt teveel naar de bekende Franse manier om een arbeidsgeschil op de spits te drijven en zoals bekend zijn bijna alle Fransen dol op staken. Maar ja, die zitten meestal ergens in loondienst. En terwijl zij staken, zorgt de communistische vakbond er voor dat het salaris gewoon doorloopt. 
Maar of dat ook zo gaat met illegale schoonmakers, illegale fruitplukkers en illegale hoeren, is een heel andere vraag.

Bron(nen):   Libération