Groningse studenten wilde een geinig NSB-feestje vieren, inclusief joden

Een Groningse studenten vereniging dacht een leuk taboedoorbrekend feestje te hebben bedacht. Een NSB-partij, inclusief hakenkruizen en joden. Maar dat feest is verboden.  De politie in Groningen heeft er een stokje gestoken voor gestoken. De zaak kwam aan het licht toen een van de studenten veertig Jodensterren bestelde bij een bedrijf dat buttons maakt. Een 20-jarige studente van de Rijksuniversiteit Groningen bestelde de buttons bij het bedrijf Classic Buttons, schrijft de Nos. Volgens het Nieuw Israëlietisch Weekblad (NIW) schreef ze in haar e-mail dat "het een beetje ongebruikelijke button is. Maar ter verklaring: het is bedoeld voor een themafeest".  De eigenaar van het bedrijf was geschokt. "Ik heb een Joodse vader en heb hem meteen gebeld. Dat studenten zoiets bedenken", zegt hij in het NIW. De vader alarmeerde de politie. Die stuurde de speciale studentenagent op de studenten af. " Ze realiseerden zich dat het NSB-thema niet zo grappig en ludiek was als op voorhand was gedacht. Ze schaamden zich er diep voor", zegt de Groningse politie. De studente die de buttons bestelde, zei tegen het NIW dat de studenten een verjaardagsfeest organiseerden met als thema Nog Sneller Bezopen. " Op een gegeven moment dacht iemand: hé, laten we wat sterren bestellen. Als student doe je weleens iets stoms". Volgens het NIW plaatste de studente eerder een foto van Adolf Hitler op haar Facebookpagina met en grappig bedoelde tekst eronder.

Bron(nen):   NOS      

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  Half Nederland is ondertussen niveau Gordon lijkt het wel

  • Heldoppantoffels

   Klopt!! What you feed people, is what you get. Met andere woorden, de gemiddelde nederlandse burger kijkt vrij veel televisie. Op TV is tegenwoordig bijna alleen pulp te vinden, van ontdek de homo, politie op de hielen, extreme make-over, dancing with the stars, zuipen bla bla bla…. Helaas heeft TV veel te veel een voorbeeldfunctie voor mensen, mensen kopiëren het achterlijke gedrag en langzaam aan is achterlijk gedrag de norm.

   Je ziet ook steeds meer mensen die zich gedragen alsof zij de hoofdrolspeler zijn in een of andere vage film.

   Inmiddels ben ik zo zwartgallig geworden over de intenties van overheden dat ik eigenlijk begin te twijfelen of er een bewuste strategie achter zit om de burger klein, dom en simpel te houden. Klaarblijkelijk lukt het.

   (in antwoord op Paulraw)
   • marianne martens

    en heel angstig laten worden, de burger wordt als het ware op zich zelf geworpen en is bijna niet in staat om zich los te weken van zich zelf. Ben het heeeeeleemaal met je eeeens. Vanochtend in de VK voorpagina: ” Kankermedicijnen onbetaalbaar” ipv medicijnen tegen kanker worden steeds beter, ingenieus,( nano’s ) en worden op het individu gericht zodat b.v. niet iedereen meer chemo krijgt. Of zoals in de filmpjes hiernaast:”Freek gaat af of iets dergelijks door rechtse student bij P&W”. De ” rechtse” student zei niets bijzonders,echt ongelofelijk van de student, Freek kon volstrekt niet tegen zoveel dommigheid en onbenul. Hele gezonde/ mooie reactie van hem. De student zou ik adviseren zich zeer snel bij de Erasmus Universiteit in te laten schrijven, dan zit ie veel tussen soortgenoten en kan deze student!!!! verder blaten, hinniken of kwaken met aanverwant/ bijbehorend hoofd.Overigens de boven genoemde grap is letterlijk en figuurlijk van God los en zal onbenoembaar leed veroorzaken 1e/2e/3e/4e generaties trauma mensen. Rechtszaken, jongens en meiden komen eraan.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Heldoppantoffels

     Precies! En voor wat betreft die medicijnen tegen kanker, dan bestel je toch een Joint Strike Fighter minder??
     Welzijn, medicijnen zijn belangrijker dan wapens.

     (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      helemaal niets meer bestellen en mogelijk overgaan
      op gevechtsvliegtuigen uit Noorwegen of Frankrijk tenminste iets samen doen met de EU. Laatste jaren
      is het echt doorgedrongen dat de Politiek helemaal niets maar ook niets om burgers geeft.Schokkend.We zijn “korrels” zand, die je heen en weer kunt strooien. Inderdaad, welzijn, medicijnen, onderwijs zijn de belangrijkste wapens tegen politici of worden we zo dom gehouden door dezelfde groep, die knevelt om ze nog meer vrijheid te geven met de God Mammon.

      (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Paulraw

     Dit soort studenten zijn dan onze toekomstige bestuurlijke elite..

     Inderdaad ,die student die je aanhaalde kraamde onsamenhangende onzin uit ,al moet ik wel zeggen dat Freek ,ofschoon zijn verhaal inhoudelijk klopte ,wel erg irritant overkwam.
     Die domme P&W reageerden niet eens toen die student een boek van Ayn Rand tevoorschijn haalde.Rand is van een sociaal-darwinisme waar zelfs de meest rechtse VVD-er zich voor zou schamen.Maar P&W wisten weer eens niet van hoed en rand..

     http://sargasso.nl/de-waanzin-van-ayn-rand/

     http://www.nrc.nl/stevendejong/2012/10/25/egoisme-in-het-kwadraat-dat-predikt-paul-ryans-favoriete-filosoof-ayn-rand/

     (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      ja, je hebt helemaal gelijk, het was inderdaad beschamend hoe weinig er werd doorgevraagd door de heren, het zegt veel over de student!!! die nu pas met deze ultra- rechtse dame ( nog erger, erg dan Friedman ) komt aanzetten. n.a.v. een boek. Is deze student gevoelsmatig wel in evenwicht? Een andere reden zou kunnen zijn dat deze student niet beseft dat de z.g. linkserige ! hardwerkende, door het “stof” bijtende slecht betaalde burgers mee betalen aan zijn studie. Weet hij dat zijn kleren+ schoenen+ horloge grotendeels in “arme” loonlanden worden gemaakt? Freek heeft met Bram hoogtijdagen gekend en later samen met zijn vrouw. Toch heeft ie een mooi niveau van verbeelden ( ing ).Kijk nooit meer, viel erin, bleef hangen en met stomheid geslagen over zoveel doms, te gênant.

      (in antwoord op Paulraw)
     • marianne martens

      dank voor de sites, leerzaam en lezenswaardig, het is ook al angstaanjagend te zien welke personen in de bestuurlijke lagen nu worden aangenomen, veelvoud aan de niet ” twijfelende” mens. 8 colleges gevolgd, Subjectivity, Irony and the crisis in Modernism over Kierkegaard naar het heden, internet,helemaal niets te betalen, University of Copenhagen, Denmark door Jon Stewart en zijn team. Didactisch fantastisch, begrijp ietsje meer van Kierkegaard. Twijfelen is een voorwaarde om intellectueel en gevoelsmatig een goed, bescheiden persoon te worden ( erg kort door de bocht ).

      (in antwoord op Paulraw)
    • Kopje thee

     Hm, even afgezien van met wie ik ‘t eens was: aan dit soort reacties heb ik ook ‘t land. Denigrerende etiketjes (blaten, kwekken, onbenul) plakken, maar inhoudelijk reageren ho maar. Precies zoals Freek. Je kunt het met hem oneens zijn, de student in kwestie was wel dapper om De Jonge op de inconsequenties in zijn (nogal warrige) betoog te wijzen. Freek had ruimschoots de tijd gekregen om te oreren, maar gunde die ruimte zijn tafelgenoten niet. Als ‘n oude dominee ging hij zitten mokken. Want hij kwam toch eigenlijk voor de promotie van z’n eigen show. (Die ook weer gaat over hoe onbenullig, verschrikkelijk en fout de jonge generaties wel niet zijn – enorm progressief, joh!) Regentesk, zelfingenomen en wereldvreemd: de babyboomer ten voeten uit. Vroeger schoppen tegen de ouderen, nu tegen de jongeren, en als het te inhoudelijk wordt, schakel je gewoon over op persoonlijk gericht dedain of andere vage gebaren. Ik begrijp het wel, hoor. Het is moeilijk te wennen, na ‘n halve eeuw consensus op het linkse pluche.
     En de bescheidenheid die je hieronder zo prijst, is zeker niet te vinden bij ons aller Freek.

     (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      Ga vooral door met het uit elkaar spelen van generaties, zo komen we er wel. Freek, en al die anderen die ooit aan wegen hebben getimmerd hebben in ieder geval hun maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen. ach, om nu weer neergesabeld te worden, hoort helemaal bij deze tijd.
      Mijn compliment vanwege de inhoud van je opmerkingen.Je hebt gelijk, had niets over dierenvergelijkingen mogen zeggen, het was zo opvallend inhoudsloos dat ik dan vaak in dieren- vergelijkingen ga denken. deed ik vroeger ook tijdens hele vervelende trage leuter- om niets- vergaderingen. Jongeren waren 2500 geleden ook heel dapper en anders denkend, gelukkig zijn er nu heel veel heel veel jongeren, die prachtige ideeën hebben. heeeeeel blij mee als eenvoudige burger.( daar weet ik nu weer iets van, overeenkomsten en vergelijk in de geschiedenis ver voor BC ). Toch wel zwak van dat links want links bestaat al 20 jaar niet meer. Wel rechts want daar wordt iedereen veel beter van.

      (in antwoord op Kopje thee)
   • Kopje thee

    Tegenwoordig? Besef wel, het gaat hier om corpsballen. Die hebben nooit bekend gestaan om hun fijngevoeligheid en smaak.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Heldoppantoffels

     Hopelijk heb je gelijk, maar ik heb de indruk dat dergelijke problemen zich niet beperken tot een paar studenten.

     (in antwoord op Kopje thee)
 2. zo_maar

  Met dit soort enge ongein is ook ex-corpslid (Minerva) en VVD-er Van Baalen opgeklommen tot lid van het Europees parlement. Alleen bij hem was het geen ‘ludiek grapje’.

 3. Har Davids

  De toekomst van Nederland ligt op termijn in de handen van de eikels die intelligent genoeg geacht worden om universitair onderwijs te volgen. Een kleine zoektocht op internet zou toch informatie moeten leveren inzake NSB-ers en Joden-sterren, en dat dit soort themafeesten niet van deze tijd zijn.

 4. Spiegelbeeld

  “Nederland is een tolerant land hoor, wij discrimineren helemaal niet”

  / sacrasme

Reacties niet toegestaan