Laat de auto met chauffeur maar staan

Voor de Britse topambtenaren die normaal door auto met chauffeur worden rondgereden, zijn barre tijden aangebroken - zo meldt de Financial Times.
De hoogste ambtenaar, Sir Gus O'Donnell, heeft zijn collega's gesommeerd vaker de auto te laten staan en als het even kan met openbaar vervoer naar de werkplek te reizen. Op die manier wordt blijk gegeven van goede bedoelingen, en dat is belangrijker dan je werk snel en doelmatig verrichten.
Een auto van de zaak (mooie wagen, tenminste 1 chauffeur, sociale lasten) kost zo'n 80.000 pond per jaar en in tijden van draconische bezuinigingen gingen er uiteraard stemmen op waarvoor dat allemaal zo nodig moet.
Ook is bedacht dat meerdere functionarissen met elkaar kunnen poolen, maar dan is de lol van een eigen auto met een eigen chauffer natuurlijk compleet verdwenen. 
Een enkele topambtenaar weet zich aan deze vervelende ontwikkeling te onttrekken door een beroep te doen op de veiligheid van de natie. Zo blijft de SG van Buitenlandse Zaken over een eigen auto beschikken, ook al doet dat menige wenkbrauw fronsen. De reden? "He needs it because of security considerations. He makes telephone calls in the car and needs a security-cleared driver," aldus een woordvoerder.
Maar de rest moet er toch echt aan geloven. En mompelt nu zinsnedes over 'saving money' en 'reducing the carbon footprint.' Waarna met de meest mogelijke tegenzin de Underground naar huis wordt genomen. 

Bron(nen):   Financial Times