Arjen Robben, Flying Dutchman

Arjen Robben staat vandaag prominent in The Observer. De vederlichte 'winger' heeft zich weer in de kijker gespeeld nu hij onder de hoede van Louis van Gaal bijna wekelijks furore maakt in Muenchen.
Robben is geen onbekende bij het Engelse publiek. Hij ging van Bedum naar FC Groningen, speelde daarna bij PSV en kwam vervolgens bij Chelsea terecht toen daar inmiddels het Russische schip met goudstukken van Roman Abramovich was gearriveerd. Ook op de Engelse voetbalvelden zaaide Robben verwarring met zijn solistisch een soms briljante acties, maar toch stond hij vaak buiten de lijnen vanwege blessures. 
Real Madrid was het volgende station, maar dat bleek geen gelukkige keus en dit seizoen kwam hij met Van Gaal mee naar Munchen. Opnieuw eisen blessures hun tol, maar de keren dat Robben fit was, speelde hij de sterren van de hemel.  
Laatst nog, afgelopen woensdag tegen Schalke 04, dreigde Bayern niet verder te komen dan een moeizaam bevochten gelijkspel, maar op enig moment - net als in een jongensboek, toen de tijd begon te dringen - deed Arjen wat er van hem verwacht werd, maakte de hele defensie gek, deed voor de zoveelste keer niet wat de coach altijd op de training zegt ('afspelen') en legde de bal op een weergaloze wijze in het net. 
Vergelijkingen met Maradona en Messi worden al gemaakt en terecht. Woensdag speelt Bayern tegen Manchester United en in Manchester zullen ze blij zijn met het nieuws dat Robben inmiddels al weer is gebesseerd. 
En zo niet, dan is bijna wel duidelijk met welke opdracht de houthakkers uit Manchester het veld in worden gestuurd: bezorg Robben zo snel mogelijk een blessure.

Bron(nen):   The Observer