Abramovich ahoy!

Nou lijkt het er toch eindelijk van te komen dat Roman Abramovich op zijn nieuwe jacht - het grootste ter wereld - kan gaan varen, maar een moeite dat het heeft gekost...
De bouw van de Eclipse (191 meter, zie foto) heeft met een stel tegenslagen te kampen gehad, die je niemand zou toewensen. Met het inbouwen van communicatie-apparatuur, alsof het een oorlogsschip is en ook nog andere zaken die op de een of andere manier aan James Bond doen denken, raakten de werkzaamheden achter op schema. De Russsiche tycoon was dan ook bijzonder teleurgesteld dat hij de boot met Kerst niet in gebruik kon nemen.
Met zijn zwembaden en 2 helihavens bedragen de vermoedelijke bouwkosten ruim 600 miljoen pond, het dubbele van wat men aanvankelijk dacht.
Het vervelende is dat Abramovich eerder ook opdracht gaf voor de bouw van een ander jacht - van iets kleinere afmetingen, 114 meter - waar inmiddels ook al proefvaarten mee worden gemaakt. De Luna, zo heet dit schip, is als gezegd een stukje korter en slecht het op 18 na grootste privé-jacht dat dadelijk op de wereldzeeën rondvaart.
Twee superjachten die bijna gelijktijdig van de werf komen voor 1 en dezelfde eigenaar, dat is lang zo leuk niet als het had kunnen zijn. En dat gun je dan ook niemand.

Bron(nen):   The Times