Topvoetballers afgedankt?

Opzienbarende gebeurtenissen bij het grote, machtige en succesvolle Chelsea, de voetbalclub uit Londen waar de rijke Roman Abramovich aan de touwtjes trekt. 
Chelsea was baanbrekend waar het ging om de aanschaf van de beste voetballers voor het meeste geld, maar opeens staat het portemonneetje van de Rus niet langer wagenwijd open. 
Van drie sterspelers loopt het contract dadelijk af en op instigatie van Roman worden er geen besprekingen voor mogelijke contractverlenging gevoerd. Eerst moeten de heren tot het einde van dit seizoen maar eens laten zien dat ze een nieuwe verbintenis waard zijn, zo luidt het consigne. 
Chelsea is voortijdig uitgeschakeld voor de Champions League en dat viel niet goed bij de grote baas. Nu is er nog steeds kans op het Britse kampioenschap en de Britse beker, en deze dubbelsslag is het team zeker aan de eigenaar verplicht, die er volgens The Times dit jaar toch weer zo'n 142 miljoen pond aan salarissen inpompte.
Gevolg is dat sterren als Joe Cole, Michael Ballack (foto) en Deco nu maar moeten afwachten of ze opnieuw een fraai contract voor het komende seizoen krijgen aangeboden. 
Hoe dat ook allemaal mag aflopen, het is interessant om te lezen dat de toenemende fexibiliteit op de arbeidsmarkt ook de hogere inkomens treft.

Bron(nen):   The Times