Sekswerkers komen met ‘peepshow op wielen’ naar Den Haag

De bordelen en Huizen van Plezier mogen nog niet open. ,,Bij sekswerkers heb je te maken met het bijzondere karakter van dat beroep, namelijk dat je heel dicht bij elkaar bent, met alle risico’s van overdracht van het virus”, zei demissionair premier Mark Rutte daarover. En daar konden de meesten van ons zich wel iets bij voorstellen.

Maar dat geldt niet voor de sekswerkers zelf. Die vinden dat onzin en ze voelen zich - alweer! - gediscrimineerd.

Sekswerker Moira Mona (30) tegen het AD. ,,Sekswerkers hebben zich altijd al moeten beschermen tegen virussen en bacteriën. We leefden de hygiëneregels al na voor het bestaan van corona. Dit gaat niet om de publieke gezondheid, maar om het straffen van sekswerkers. Sekswerker Moira Mona (30) tegen het AD. ,,Sekswerkers hebben zich altijd al moeten beschermen tegen virussen en bacteriën. We leefden de hygiëneregels al na voor het bestaan van corona. Dit gaat niet om de publieke gezondheid, maar om het straffen van sekswerkers.

Daarom staan zij aanstaande dinsdag op de Hofplaats in Den Haag. Sekswerkers eisen dat ze behandeld worden zoals de andere contactberoepen. Ze vragen aandacht voor hun actie door een zelfgebouwde peepshow op wielen mee te nemen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door peepshowhoes (@peepshowhoes)

Bron(nen):   AD