Baby te koop: ‘Niet nog een keer abortus’

Een vrouw uit Culemborg biedt op Facebook haar ongeboren kind aan voor geld. Er wordt door veel mensen op gereageerd. De politie heeft volgens RTV Gelderland tot nu toe tientallen meldingen gehad van bezorgde mensen. Ze biedt haar kind aan omdat ze alweer zwanger is en niet nog een keer abortus wil plegen. 'Als ik het hou wordt het door jeugdzorg afgenomen', schrijft de vrouw. Daarom vraagt ze aan haar vrienden op Facebook, wie het kind tegen een vergoeding wil overnemen. Op Twitter en Facebook wordt het bericht vaak gedeeld. Op Facebook hebben al bijna 1000 mensen het bericht aan elkaar doorgestuurd. De politie onderzoekt nu of het profiel van de vrouw nep of echt is. 'We zijn er volop mee bezig', aldus een woordvoerder.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. reageermeneer

  Of dit nu een grap is of echt, het is allebei even ziek. Je kind in de uitverkoop op facebook, ik ga even kotsen.

  • De Staatsburger

   Dat gebeurd in adoptielanden aan de lopende band.

   (in antwoord op reageermeneer)
   • reageermeneer

    Moet ik het daarom maar normaal vinden?

    Ik ken de situatie niet, wel lees ik ‘moet ik alweer een abortus plegen’ en ‘jeugdzorg pakt mijn kind dan af’ Je kan ook gewoon de pil slikken, dan word je niet zwanger. Of zou ze dat niet begrijpen?

    (in antwoord op De Staatsburger)
    • De Staatsburger

     Wellicht mist ze het verstandelijk vermogen om dat onderscheid te maken. Of zoals onze Verlosser ooit sprak: En oordeelt niet, op dat ghy niet geoordeelt en wordt.

     (in antwoord op reageermeneer)
    • erik smit

     Als ik de schrijfstijl van die dame bekijk, en daarbij bedenk dat ze een dergelijk bericht op sociale media plaats, dan vermoed ik inderdaad dat ze zwakbegaafd is ja.

     Nou hoef je om per ongeluk zwanger te raken, niet per se zwakbegaafd te zijn. Ook mensen met zeer hoge intelligentie kunnen zich aan hun lusten overgeven op onverstandige wijze.

     Ik vind het lovenswaard dat ze geen abortus wil plegen. En ik vind het begrijpelijk dat ze haar kind door een ander wil laten opvoeden als ze dit zelf niet kan.

     Of ze het echt zelf niet zou kunnen, weet ik niet. Blijkbaar weet Jeugdzorg het wel, met als gevolg dat haar kind haar toch al afgenomen zal worden als het geboren is.

     Niet dat dit alles haar actie om een kind tegen vergoeding aan te bieden goed kan praten, maar zo fout is ze nou ook weer niet. Ook moeten we ons eens goed achter onze oren krabben over de werkwijze en het draagvlak van Jeugdzorg – zo dit niet al gebeurt.

     (in antwoord op reageermeneer)
     • reageermeneer

      Denk eens aan het kind, dat later deze ‘advertentie’ waarin hij/zij aangeboden wordt zal lezen.

      Kennelijk heeft ze al een geschiedenis met jeugdzorg en abortus. Inderdaad kun je dan vraagtekens zetten bij de rol van de hulpverlening. Deze vrouw had nooit opnieuw zwanger mogen worden, in zekere zin ziet ze dit zelf ook in. Hoe en waarom dit dan toch het geval is blijft gissen.

      Het kind mag al het leed gaan dragen. Geen beschikbare moeder en een heisa van pleeggezin naar pleeggezin.

      (in antwoord op erik smit)
 2. Buck Danny

  “Ze biedt haar kind aan omdat ze alweer zwanger is en niet nog een keer abortus wil plegen.”
  Deze vrouw moet haast wel een verstandelijke handicap hebben. Het zet je weer aan het denken over verplichte sterilisatie.

 3. Dead Silence

  Zo’n iemand dient chemisch gesteriliseerd te worden en zou zich niet mogen voortplanten. Voor alles en iedereen beter.

Reacties niet toegestaan