De Telegraaf zuigt en kritiek op de media zwelt aan (update 4)

Ophef over De Telegraaf was zondag op NBC Nightly News, het meest bekeken avondnieuws van Amerika
Om op te roepen De Telegraaf te boycotten was er eerst op Twitter @telegraafboycot. Allemaal boze mensen die nooit meer iets te maken willen hebben met de krant Vanwege Ruben.
Na 5.000 steunbetuigingen werd dat uit de lucht gehaald. Door wie? Niet duidelijk. Maar de aktie gaat door!!
Kijk nu op @telegraafzuigt (onder de link) voor onvervalste morele verontwaardiging. En wie hem kwijt is: kijk op de tweede link is vast de nieuwe plek te vinden waar boze mensen praten over de Telegraaf.
De verklaring van de Hoofdredactie:

Het spijt ons dat er onder onze lezers het gevoel is ontstaan dat De Telegraaf onzorgvuldig heeft gehandeld. Het is nooit onze bedoeling geweest om misbruik te maken van de situatie van Ruben.

 

De hoofdredactie van De Telegraaf hecht eraan te benadrukken dat verslaggeefster Van der Graaf in het onverwacht ontstane telefoongesprek met Ruben niets heeft gezegd over het ongeval en de ernstige familieomstandigheden van het slachtoffer.

 

De Telegraaf heeft tot publicatie besloten omdat Ruben symbool van leven is in deze enorme tragedie.

 

De hoofdredactie respecteert de oproep van het kabinet om terughoudendheid te betrachten in de contacten met nabestaanden.

 

Hoofdredactie De Telegraaf

Update: De eerste Twitterpagina is door Twitter offline gehaald op verzoek van De Telegraaf wegens misbruik van haar merk.
Update 2: @telegraafboycot is weer in de lucht
Update 3: onder de derde link een samenvatting door de Volkskrant van de toenemende ergernis over de media

Bron(nen):   twitter: Telegraaf zuigt  voor wie de boycot kwijt is  De Volkskrant