Even slapen…

Slapen in gezelschap wordt niet echt op prijs gesteld. Stel, je zit in een vergadering en er dreigt een wegzakkertje, dan vecht je tegen de slaap. En dommel je toch in, dan is de kans groot dat je buurman je een por geeft. Bij de les blijven, is het parool.
Voor mannen op leeftijd gelden andere regels. Jarenlang kwam het CDA eens per jaar in groot verband bijeen en op de voorste rij zat steevast het erelid Jan Donner (grootvader van de huidige minister). Hij zat gewoon te slapen en niemand die daar aanstoot aan nam. Nog maar enkele maanden geleden waren we in de Rode Hoed te Amsterdam en op de eerste rij zat Frits Bolkestein te slapen, dwars door een interessante lezing heen. Wel bleef hij al die tijd rechtop zitten, wat erop wees dat hij een geoefend doorslaper was. 
De oude mannen uitgezonderd, wordt slapen in het openbaar niet echt op prijs gesteld. Wie slaapt op een bankje in de stad of in een park is zondermeer een loser. Hollen is blijkbaar goed, stilstaan niet. 
In The New Yorker - zie de link - vindt u een serie foro's van mensen die slapen in de buitenlucht - zij hebben zo te zien lak aan conventies.

Bron(nen):   The New Yorker