Oorlogje tussen kerkmensen en Albert Heijn

Het zijn voor de mensen die van de zondagsrust houden of die denken dat god tegen winkelen op zondag is droeve tijden. Overal gaan supermarkten op zondag open en zelfs Eerste Kerstdag blijkt niet meer veilig. Het heeft in 's Gravendeel bij Dordrecht geleid tot een vete tussen kerkgangers en de plaatselijke AH. De kerkgangers hebben boze pamfletten geplakt op de AH, omdat die voortaan op zondag open is. In die pamfletten wordt opgeroepen te goddeloze winkel voortaan te mijden. In de pamfletten die zijn geplakt staat ook dat de boycot pas wordt opgeheven als de supermarkt in 's-Gravendeel niet meer op zondag opengaat. Op de Facebookpagina van de winkel blijkt dat die de strijd graag aangaan: "Hopelijk staan ze mooi op de camera beelden zodat we deze na de feestdagen zonder enig respect voor privacy gewoon de pers in kunnen slingeren, en overal kunnen plaatsen! Neem aan dat onze lieve Heer dit vast ook gezien heeft. Gelukkig in maart verkiezingen en snappen dit soort mensen dat met slechts 4% stemmen er ook 96% anders denkenden zijn Geniet van uw Kerstdagen en vanaf vrijdag ontvangen we u weer graag in de gezelligste Albert Heijn van de regio" Management en directie AH van der Poel

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  Nou heb ik niets met religie, maar ik voel eigenlijk nooit de behoefte om op zondag te gaan shoppen. Maar goed, dat is dan mijn eigen keuze, Laat de rest lekker zn gang gaan? 🙂

 2. Anton van Haasteren

  Ik zou zo zeggen dat die mensen ook geen beroep kunnen doen op de dokter op zondag of de brandweer. In het ziekenhuis leggen we op zondag ook maar alles neer en het openbaar vervoer natuurlijk. Wat doen boeren eigenlijk op zondag en hoeveel mensen werken niet in continudienst?
  Moeten we de economie maar op zondag stil leggen voor een paar godsdienstmalloten?

  • Anton van Haasteren

   Zijn dat trouwens niet ook diezelfde malloten die hun kinderen niet willen laten vaccineren tegen ziektes? Just asking.

   (in antwoord op Anton van Haasteren)
  • Karel Kritisch

   Wat een onzin. Refo’s werken in die beroepen ook gewoon op zodag. Maar als antwoord op je vraag: nee en ja. Niet voor een paar godsdienstmalloten maar wel voor een normaal weekritme voor iedereen. Ziekenhuizen, brandweer en politie etc reken ik trouwens niet tot economische activiteiten. En nee ik ben zelf geen refo maar hecht wel waarde aan de zondagsrust (al ben ik voor uitzonderingen voor evenementen etc, maar dat is ook ontspanning) De reactie van de AH vind ik trouwens behoorlijk onprofessioneel.

   (in antwoord op Anton van Haasteren)
   • Anton van Haasteren

    Maar het is wel werken en werken op zondag mag niet van de here.
    En waarom zou ik dan niet mogen werken op zondag?

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Dan ben je kennelijk niet goed geïnformeerd. Deze orthodoxe christenen zijn tegen niet noodzakelijk werk op zondag. Ziekenhuizen, politie, brandweer, verzorging etc vallen dus onder noodzakelijk en zijn dus toegestaan. Over de zondagsrust staat trouwens niets in de bijbel geloof ik daar de sabbat voor de joden was op zaterdag. Jezus nam het trouwens niet zo nauw met deze strenge regels.
     Meer info ter onderbouwing: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zondagsheiliging

     Maar om op je laatste vraag te antwoorden. Het gaat hier om een waarde. Daar kan je achter staan of niet. Ik zie persoonlijk zeker dat zondagsrust heilzaam is voor de werkende mens (weekendrust) maar helaas moet ik zelf voor mijn beroep ook weleens op zondag werken. (voornoemde redenen)

     (in antwoord op Anton van Haasteren)
     • Janneke

      Beter de bijbel lezen,God heeft de hemel/aarde in 6 dagen gemaakt de 7e dag gaf hij om te rusten.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      De zevende dag is zaterdag, het begin van de week is zondag. Lees zelf beter de bijbel.

      (in antwoord op Janneke)
     • Janneke

      Sabbath voor Joden Zondagsrust voor Christenen en Rooms Katholieken.

      Subject: Re: New comment posted on Oorlogje tussen kerkmensen en Albert Heijn

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Karel Kritisch

      Ja duh.. enne Rooms katholieken zijn christenen trouwens. De zevende dag was dus zaterdag oorspronkelijk.

      (in antwoord op Janneke)
 3. knier

  Typisch van die vuile gristengrefo’s;God is liefde,iedereen is gelijk etc, maar oh wee als iemand anders iets wil of doet wat niet in hun straatje past,dan moet en zal hun mening boven die van anderen prevaleren .
  Ik zal jullie niet verbieden om op zondag je dag te verspillen door drie keer naar de kark te gaan,moet je vooral zelf weten maar bemoei je niet met het leven van anderen die daar anders over denken,stelletje bemoeizuchtige hypocrieten!

  • Janneke

   Wij douchen ons hoor,wij zijn niet vuil,ga zelf je mond spoelen.

   (in antwoord op knier)
 4. Marco Gorter

  Benzinepompen en OV zijn zijn ook actief, dus waarom een supermarkt niet.
  Ben je tegen een zondag opening dan gewoon je boodschappen op een ander moment doen, maar val daar anderen dan a.u.b. niet mee lastig.

 5. Janneke

  Het is Godgeklaagd schandalig dat wij zover afgezakt zijn,winkelen boodschappen doen op Zondag,wij hebben de hele week de gelegenheid.

Reacties niet toegestaan