De toekomstplannen van Mourinho

José Mourinho, de voetbalcoach die deze week de Champions League won, praat vandaag verder met Real Madrid over zijn overstap. Gisteren konden we al in de Britse kranten lezen dat hij een contract tegemoet zou kunnen zien ter waarde van zo'n 45 miljoen euro (in 4 jaar tijd). Wel moet daarbij zijn contract met Inter Milan worden opengebroken en dat zou Real ongeveer 17 miljoen kosten, maar op een dergelijk detail zal de overgang niet afspringen. Ongetwijfeld heeft Real ergens nog een speler op de bank zitten die dit bedrag waard is.
De komst van Mourinho mag dan bijna zijn beklonken, welke (dure) spelers gaat hij meenemen? Om nog maar te zwijgen van de minstens zo dure spelers die bij Real voetballen en dadelijk weer op een zijspoor belanden. Hoe groter de economische crisis in Europa is, hoe sprookjesachtiger deze verhalen worden. 
Allereerst zou de Britse Steven Gerrard naar Madrid gaan verkassen. Het is een oude wens van Mourinho de Britse international van Liverpool in te lijven en dat staat nu op het programma. Gerrard is een groot speler die op zijn tijd graag iemand een hengst geeft in een pub.
Verder staan Maicon (rechtsback van Inter en van Braziliaans nationaal elftal), Ricardo Carvallo (centrale verdediger Chelsea) en Diego Milito (matchwinner finale deze week) op zijn lijstje.
Als Mourinho eenmaal bij Milan is vertrokken, is daar weer een plaatsje vrij voor de volgende grootverdiener om het team te coachen. Namen die rondgaan: Benítez (op de schopstoel bij Liverpool) en Guus Hiddink, op dit moment werkzaam in Turkije.

Bron(nen):   The Times