Koning Louis moet nu de juiste spelers kopen

Der Spiegel zet op een rijtje wat er het afgelopen seizoen allemaal is gebeurd met FC Bayern. Op de finale van de Champions League na verliepen de zaken voortreffelijk en het ziet er naar uit dat Bayern kan worden klaargestoomd voor een duurzaam verblijf aan de Europese top. 
Bayern is zo'n ondoorgrondelijk bedrijf dat de 11 voetballers op de juiste plek op het veld zetten slechts het halve werk is. De coach die daar de baas is, heeft ook de moeilijke missie met het hele bedrijf uit de voeten te kunnen - waar op de achtergrond allerlei duistere krachten en machtige mannen een factor van belang zijn. 
Hoe dan ook: de bedoeling is dat Louis van Gaal nu met een hele dikke portemonnee over de Europese velden gaat en enkele topverdedigers weet in te lijven. Daarna kan de bestorming van de top een vervolg krijgen.
Het respect voor de grote trainer is zo groot dat hem in dit verband niet wordt verweten dat hij eerder dit seizoen zijn topverdediger Lucio wegstuurde - een blunder van jewelste - zodat zijn defensie een gatenkaas werd en hij de grote Lucio weer tegenkwam in... de finale van de Champions League. Maar nu als speler van Internazionale. 
't Zou leuk zijn als hij daar nog eens aan werd herinnerd tijdens een live-interview...

Bron(nen):   Der Spiegel