Belgisch kamermeisje vermoord door psychiatrisch patiënt, omdat ‘de duivel hem dat vroeg’

Kamermeisje Xhuljeta Lala is gisterochtend in het Best Western-hotel in het Belgische Ruisbroek vermoord door een psychiatrisch patiënt. Hij sloeg haar de hersens in met een brandblusser, 'omdat de duivel hem dat vroeg'. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De 36-jarige dader ontsnapte vorige week uit een psychiatrische instelling in het Franse Marseille. Met de auto reed hij zeker duizend kilometer naar het hotel, waar hij een kamer boekte. 's Nachts hoorde hij stemmen, vertelde hij aan de politie, maar die van de duivel klonk het hardst. Hij kon naar eigen zeggen niet anders dan aan de stem gehoorzamen.

Naakt ging hij de gang op en een andere hotelkamer binnen waar het 33-jarige kamermeisje aan het werk was. Hij sloeg haar dood. Een hotelmedewerker vond de vrouw. “Naast haar stond die man, poedelnaakt. Hij had zijn polsen over elkaar gekruist, alsof hij klaar was om geboeid te worden. ‘Ik heb haar vermoord, omdat de duivel mij dat gevraagd had. Pak me nu maar op, het is oké’, zei hij. Mijn collega heeft toen onmiddellijk de politie gebeld.”

Bron(nen):   HLN