WK Voetbal: loon naar werken

Samenleving
door Admin
vrijdag, 04 juni 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Nu de WK voetbal voor de deur staat, krijgen we ook te horen hoe hoog de premies zijn voor de spelers die het toernooi gaan winnen. Een behoorlijke vergoeding lijkt ons trouwens redelijk, want vergeet niet: eigenlijk is het voor de spelers in kwestie vakantie. Maar in plaats van het nemen van hun welverdiende rust, gaan de heren naar Zuid-Afrika om daar 's lands eer te verdedigen.
Volgens de Neue Zürcher Zeitung zijn de Spaanse spelers het beste af. In geval van winst krijgen ze 550.000 euro de man. Veel? Maar dan moeten ze eerst wel kampioen worden. Argentijnse voetballers kunnen bij het winnen van de Wereldcup 520.000 euro tegemoet zien. Britse spelers 470.000 euro. In Spanje is een golf van kritiek opgelaaid over de hoogte van de premie. Het land verkeert in een diepe economische crisis en deze vergoeding zou derhalve ongepast zijn.
Beetje vreemd, hoe de gewone maatschappij er opeens wordt bijgehaald om de verdiensten van voetballers aan de kaak te stellen. Het was ons tot op heden ontgaan dat beide werelden ook maar iets met elkaar gemeen hebben.
Op de foto: de Spaanse international Pique die in de verte de zilvervloot ontwaart.