Italiaanse pedo op vrije voeten omdat slachtoffer (11) verliefd was

Het Italiaanse Hof van Cassatie heeft de veroordeling van een man voor pedofilie ongedaan gemaakt omdat het hof van beroep niet voldoende rekening had gehouden met de "liefdesverhouding" tussen de 60-jarige beschuldigde en zijn 11-jarige slachtoffer. Het meisje zou verliefd zijn geweest op de man en dus valt hem minder te verwijten, vinden de rechters Pietro Lambertini, een sociaal werker van de stad Catanzaro, in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië, werd in februari 2011 veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij een seksuele relatie had met een minderjarige onder de 14 jaar. Die straf werd in beroep bevestigd. Maar het Hof van Cassatie ziet dan anders. Dat vindt dat onvoldoende rekening is gehouden met de aanmoedigende rol die het meisje speelde. Volgens de hoogste gerechtelijke instantie in Italië heeft het hof van beroep niet voldoende rekening gehouden met de "wederzijdse toestemming" tussen de man en het meisje, en "het bestaan van een liefdesverhouding, het gebrek aan fysieke dwang en het feit dat het meisje verliefd was".  

Bron(nen):   Zita      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Cornelis Berend

    Mijn dochter wou met mij trouwen tot haar 6e. Ik ben benieuwd wat voor rechten je daar aan zou kunnen ontlenen bij Italiaanse rechters. Incest mag? Ze heeft er om gevraagd?

  2. De Staatsburger

    En Ruby was zeker niet verliefd op Silvio…

  3. utsjaermets

    Wattuh ??? Ook daar een stukje vuurwerk rectaal naar binnen. Zal die rechter vast niet erg vinden want ik hou (weliswaar virtueel) van hem.

Reacties niet toegestaan