Nog een kat in Amersfoort gedood met vuurwerk

Niet allen poes Luna heeft het vuurwerk niet overleefd. In Amersfoort blijkt ook pos Kattie door vuurwerk gedood. De dierenambulance ontdekte in Vathorst een tweede kat, die in een put zou zijn vastgebonden en daarna met zwaar vuurwerk bestookt. Ook dit dier heeft het niet overleefd. Baasje Valerie Blok ontdekte pas dit weekend dat haar huisdier, met de naam Kattie, mogelijk toegetakeld was door dierenbeulen, meldt RTV Utrecht. De poes was al sinds Oudejaarsdag zoek, nadat het beestje op een onbewaakt moment naar buiten was geglipt. Ze heeft daarna dagenlang naar de kat gezocht. Zondag hoorde Valerie uiteindelijk van medewerkers van de Dierenambulance dat haar kat dodelijk gewond is geraakt door vuurwerk: "Ik was geschokt en verdrietig toen ik het nieuws hoorde. We zorgen sinds de zomer voor het beestje, nadat het zomaar bij ons kwam aanlopen. Het is zo'n lief beestje, dus we zijn behoorlijk aangeslagen". Valerie heeft zondag gelijk aangifte gedaan van de mishandeling: "We hebben geen idee wie onze kat zo toegetakeld heeft. Het is echt afschuwelijk dat iemand tot zoiets in staat is. We hopen dan ook dat de dader snel gepakt wordt". De dood van kat Luna maakte veel emoties los. Er werd zelfs een speciale Facebookpagina aangemaakt om de dader of daders op te sporen. Dat leidde tot boze en verontwaardigde reacties. Omdat de eigenaar van Luna bang was dat iemand voor eigen rechter zou gaan spelen, liet hij de site na een paar dagen offline halen.  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  Ik kan hier niet tegen. Het leed van de kat, maar ook, de gedachte om tussen dit soort mensen te leven: onverdraaglijk.

  • De Staatsburger

   Gelukkig is een hoax.

   Op oudejaarsdag werd het bericht de wereld in geholpen dat een onverlaat een stuk vuurwerk in de anus van een kat had gestopt en dit vervolgens tot ontploffing had gebracht. Niet per se waar, stelt nu de politie na onderzoek van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

   “Er is geen sectie op het lichaam van de kat gepleegd, maar op basis van de verwondingen is het zeer onwaarschijnlijk dat er vuurwerk in het dier is gestopt”, aldus een woordvoerder van de politie volgens de NOS. Mogelijk is de kat aangereden, over vuurwerk heengelopen of gewond geraakt door vuurwerk dat in de buurt afging.

   Ook kat in put is hoax

   Ook het bericht dat een kat in een put zou zijn vastgebonden en vervolgens met vuurwerkbommen zou zijn bestookt blijkt niet waar. De politie meldt dat de kat dood op straat werd aangetroffen met bloed om de bek. De berichten dat de kat in een put was gestopt zouden volgens dezelfde woordvoerder, die ook hier een aanrijding niet uitsluit, niet kloppen.

   (in antwoord op Kopje thee)
   • Kopje thee

    Oef, nou, dat is fijn om te horen. Wel ziek dat deze berichten worden verzonnen – waarom? Door de anti-vuurwerk lobby of zo?

    (in antwoord op De Staatsburger)
    • De Staatsburger

     Dierenleed doet het altijd goed. Als je een artikel over dierenleed verzint zijn er meer mensen die dat willen geloven dan mensen die het kritisch beschouwen.
     Daarbij hebben redacteuren niet meer het intellectuele vermogen om hoax van echt te onderscheiden, laat staan de mankracht om het bericht op waarheidsgehalte te controleren.

     (in antwoord op Kopje thee)
 2. catchit64

  Hoe ziek is de geest van iemand die dit soort dingen uithaalt.

Reacties niet toegestaan