Koop dit huis en je krijgt er een Lucian Freud bij

Opmerkelijk aanbod in de rubriek Property van The Times vandaag. Een bescheiden buitenhuis staat te koop in Shaftesbury, Dorset, per trein 2 uur van Londen verwijderd. Vraagprijs: 3.75 miljoen pond
Hier woonde de beroemde Lucian Freud enige tijd in de jaren vijftig, in de jaren dat hij getrouwd was met Caroline Blackwood, een erfgename van Guinness. Het stel woonde in dit 17de eeuwse onderkomen en was gedurende deze tijd bijzonder gelukkig tot de scheiding in 1958 volgde. 
Van Freuds verblijf hier is tenminste nog een spoor zichtbaar: een muurschildering van olieverf in de eetkamer, een voorstelling van cyclamen. 
De huidige eigenaar, een bankier, zet het huis te koop want hij gaat met zijn gezin verhuizen naar Argentinie. Pas 3 jaar geleden ontdekte hij de muurschildering, dat was toen het behang van de muren werd gehaald. De vorige eigenaren waren duidelijk niet gesteld op de muurschildering en wellicht onbekend met de maker.
Voor de rest volgt in The Times de klassieke beschrijving van een buitenhuis dat in de verkoop is gegaan: mooie tuin, fruitbomen, zwembad en tennisbaan - dat alles in een grote landelijke rust, wat je het gevoel geeft dat de bewoonde wereld wel erg ver weg is. En dat alles leidt dan tot een 'irresistible slice of bohemian history.'
De waarde van de muurschildering wordt op circa 1 miljoen pond geschat. Dat kans dat de nieuwe eigenaar opnieuw met behang in de weer zal gaan, wordt klein geacht.

Bron(nen):   The Times