Nieuw-Zeeland geschokt door beelden van stomdronken kind (video)

Nieuw-Zeeland is ontsteld,  nadat er beelden opgedoken zijn van een jongetje dat ladderzat op een skatepark werd aangetroffen. Hij zakt straalbezopen onderuit tegen een muur en herinnert zich zelfs zijn leeftijd niet meer. "Acht of negen jaar", aldus het ventje. De politie stelde een onderzoek in naar wie het mannetje zoveel alcohol had gegeven. Daarenboven beweert hij ook marihuana gerookt te hebben. Een andere jongen tracht het tafereel te relativeren door te zeggen dat Maori's altijd van kindsbeen af reeds alcohol drinken. De vader: "Ik probeer me flink te houden, maar mijn hart bloedt als ik de video zie. Mijn vrouw en ik zijn al een jaar gescheiden en ik heb mijn zoontje sindsdien niet meer gezien. Het is vreselijk als je je kind op die manier op YouTube moet zien verschijnen. Mijn ex is duidelijk ongeschikt als moeder. Ik hoop dat de kinderbescherming zo snel mogelijk ingrijpt en mijn kinderen daar weghaalt."  

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Driekommaveertien

    Niet om het één of het ander, maar enige tijd geleden was Hilversum in het nieuws vanwege wat vechtpartijen en overlast veroorzakende reljongeren.

    Die waren weliswaar wat ouder, maar een dienstdoende politieman vertelde destijds in een interview dat er tevens veertien-, dertien- en twaalfjarigen stomdronken in het bewuste Hilversumse uitgaanscentrum rondhangen. En Hilversum staat hierin echt niet alleen. Natuurlijk zijn de meeste twaalfjarigen gewoon vrij normaal (ik kwam zelf geloof ik nog maar net uit de boomhutten klimmen op die leeftijd), maar dit geval hierboven is niet iets wat is voorbehouden aan Nieuw-Zeeland.

    Dat krijg je met ouders die zo nodig vriendjes willen zijn met hun kinderen in plaats van hun echte verantwoordelijkheid nemen, i.e. opvoeden.

Reacties niet toegestaan