Design: Kies voor namaak

Eeuwig zonde voor wie zogenaamd echt design meubilair koopt. De prijzen liggen steevast te hoog en dat wordt altijd op een bijzondere manier verpakt. Want: de grote ontwerper zelf leeft weliswaar niet maar maar er is gelukkig 1 fabriek die het voorrecht heeft de echte meubelen exclusief te produceren. En die kunt u hier kopen. Zodat u dus op een echte Eames of Arne Jacobsen of wat dan ook kunt zitten.
Kijk goed wat hier staat, beste lezer: u krijgt dus eigenlijk namaak voorgeschoteld met de posthume goedkeuring van de ontwerper. Het is namaak maar het klinkt echt. 
Jarenlang stonden de designwinkel zo propvol met loeidure spullen, maar godzijdag is ook hieraan dankzij internet een einde gekomen. 
Op allerlei websites worden designmeubels aangeboden die het zonder deze posthume goedkeuring moeten stellen maar verder helemaal exact hetzelfde zijn. Behalve dan de prijs.
Op bijgaande afbeelding ziet u de Barcelona, een bekende stoel, ontworpen door Mies van der Rohe. Hij heet zo omdat hij voor het eerst te bewonderen was op de wereldtentoonstelling in Barcelona in 1929 in het Duitse paviljoen. Bijzondere stoel, zondermeer een klassieker. Jarenlang voor heel veel geld te koop; ja u betaalde veel maar kreeg dan wel het verhaal erbij, zoals hierboven vermeldt. Tegenwoordig al voor zo'n 500 euro verkrijgbaar, zie de link.

Bron(nen):   The Daily Telegraph