Stort uw gift in het boerka-fonds

De Franse regering is voornemens nog deze zomer een totale boerka-ban af te kondigen, maar tegenstanders van deze maatregel zitten niet stil. Rachid Nekkaz, van Algerijnse komaf en rijk geworden in het onroerend goed, heeft inmiddels 200.000 euro gestort in een fonds dat gelovige vrouwen zal bijstaan als ze worden bekeurd voor het dragen van volledige hoofdbedekking. En die 2 ton is nog maar het begin, want Rachid wil binnen de kortste keren een miljoen euro bij elkaar hebben -  hij zal er gewoon alles aan doen om te voorkomen dat Frankrijk afglijdt naar een intolerant land waar vrouwen niet eens zelf mogen weten hoe ze over straat wensen te gaan.
Dat het boerka-verbod geldt voor gemeentehuizen en postkantoren - Allah - daar kan hij nog in komen. Maar om heel Frankrijk met een dergelijk wettelijk verbod te belasten, dat gaat Nekkaz ronduit te ver. 
In korte tijd heeft hij al 36.000 euro aan donaties binnen gekregen. En zo is zich al een flinke buffer aan het vormen voor al de vrouwen die dadelijk een boete van 150 euro krijgen omdat ze hun boerka ophouden.

Bron(nen):   The Guardian