Waarom ouders een hekel hebben aan kinderen

We mogen New York Magazine toch wel het blad noemen dat het best het universum van de moderne stadbewoner beschrijft: hij is rijk, verwend, eenzaam, gek op kekke dingetjes en heeft een zwak voor seks met passanten die voor de rest geen grote rol in zijn leven spelen. New York zou een roman van Brett Easton Ellis kunnen worden genoemd, die in wekelijkse afleveringen verschijnt. En net als bij Ellis wordt er goed en meeslepend geschreven.
Deze week heeft het blad een fantastische feature die geheel het New York-dna draagt: het gaat over het hebben van kinderen en hoe verschrikkelijk dat wel niet is. Waarbij het ouders zelf zijn die hun verschrikkingen aan het papier toevertrouwen. Want ga maar na: als je een hyper-individualist bent en alle beschikbare tijd nodig hebt voor jezelf, dan is het houden van kinderen wel het laatste dat je van pas komt. In de sfeer van wat-heb-ik-er-aan is een kind een blok aan je been. En meer kinderen maakt het alleen maar erger. 
Je wordt er lelijk van, ze maken je arm, je seksuele relatie met je partner is naar de knoppen, daarna gaat je hele relatie kapot, en zo zijn er nog veel meer nadelen verbonden aan kinderen krijgen. 
Ga naar de link en u krijgt alle argumenten op een rijtje. Met een stel prachtige foto's erbij. En alles bij elkaar heel erg 2010.

Bron(nen):   New York Magazine